ΑΘΗΝΑ
08:56
|
10.05.2024
Σοβαρά και άλυτα επί του παρόντος παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Βόλου, στο σύστημα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης της πόλης.
Βόλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας προχώρησαν νωρίς σήμερα το απόγευμα οι αρμόδιες αρχές στο Βόλο μετά τις νέες καταστροφικές πλημμύρες που ρήμαξαν ολόκληρες συνοικίες μίας πόλης που συνέχιζε τις άοκνες προσπάθειες επαναφοράς στην ομαλότητα μετά το «χαστούκι» καταστροφών που υπέστη με το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, Daniel.

Σε νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας, ήρθη μετά τις 16.00 σήμερα η χτεσινοβραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους του Βόλου που είχαν μετατραπεί για ώρες σε αδιάβατα ποτάμια, προκαλώντας πλημμύρες σε πολλές εκατοντάδες κτίρια.

Κικίλιας: 257 διασώσεις πολιτών στο Βόλο

Σε έναν πρώτο απολογισμό που έκανε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε πως χτες έγιναν συνολικά στο Βόλο 257 διασώσεις ανθρώπων διαφόρων ηλικιών που είχαν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων.

Ο Κικίλιας επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επικαλούμενος και πάλι τις «πρωτοφανείς ποσότητες βροχοπτώσεων», τις οποίες ωστόσο ανέμενε και αυτός και άλλες αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες που υποτίθεται πως συσκέπτονταν τις προηγούμενες μέρες για να αποτρέψουν την νέα καταστροφή που σημειώθηκε χτες βράδυ. Όπως φάνηκε ο υπουργός απέδειξε στην πράξη αυτό που λέει ο λαός συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις: «Δε σκέπτεται, όποιος συσκέπτεται».

1520 οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Μαγνησίας

Όπως αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, συνολικά 1.520 κλήσεις έχει λάβει στην περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από χθες το πρωί έως σήμερα στις 18.00, λόγω της κακοκαιρίας «Elias».

Επιπλέον, έγιναν στην περιοχή τουλάχιστον 170 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 280 άτομα.

Παράλληλα, σε 10.495 ανήλθαν οι κλήσεις που έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ από την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, στις 18.00.

Ακόμη, έγιναν στην ευρύτερη περιοχή 3.778 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.579 άτομα.

Σαν πεδίο μάχης…

Σε ένα μεγάλο μέρος του Βόλου αλλά και άλλων πόλεων σε Βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα και το χωριό Σωτήριο της Λάρισας που υπέστησαν νέες πλημμύρες, το σκηνικό σήμερα θύμιζε πεδίο «μάχης» όπου αντί για βόμβες υπήρχαν τεράστιες εκτάσεις γεμάτες λάσπες και φερτά υλικά.

Σοβαρά και άλυτα επί του παρόντος παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Βόλου, στο σύστημα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης της πόλης.

Στον Δήμο Αλμυρού, ο Πτελεός έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, όπως και ο Άγιος Δημήτριος και το Αχίλλειο.

Η Αγριά Βόλου δέχτηκε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον χείμαρρο Ματσάγγο, λόγω υπερχείλισης του ακόμη μεγαλύτερου χειμάρρου, Κραυσίδωνα.

Αποκομμένη από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω καταστροφής στο μεγαλύτερο μέρος του οδοστρώματος.

Οι απίστευτες πλημμύρες στο νοσοκομείο Βόλου

Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου όπου ως σήμερα το πρωί ήταν πλημμυρισμένα τα υπόγεια και οι ισόγειες πτέρυγες του κτιρίου κάνοντας αφόρητη τη ζωή ασθενών, νοσηλευτών και γιατρών.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από βίντεο που κυκλοφόρησαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα