ΑΘΗΝΑ
11:30
|
02.05.2024
Σε διευκρινιστική δήλωση, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% δεν μπορεί να γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2024.
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανασκευάζει ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που είχε προαναγγείλει ο ίδιος νωρίτερα. 

Όπως έκανε γνωστό με διευκρινιστική δήλωση του δήλωση ο Άδωνις Γεωργιάδης, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% δεν θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν το επιτρέπει.

Σε διευκρινιστική δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως η μείωση προβλέπεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως «θα συνδράμει στην επιπλέον αύξηση της απασχόλησης αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων».

Την περασμένη τετραετία μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που είχε σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης κατά σχεδόν 300.000 άτομα και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 16,9% τον Ιούλιο του 2019 σε 10,8% τον Ιούλιο του 2023, τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Υπογράμμισε δε πως οι νέες μειώσεις αφορούν τόσο στις εργοδοτικές όσο και στις εργατικές εισφορές, ενώ, αποσαφηνίζοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό, σημείωσε πως η μείωση «θα γίνει σε δύο δόσεις, κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024, ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών».

Σημειώνεται πως νωρίτερα, από το βήμα του 3ου Thessaloniki Metropolitan Summit, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, λέγοντας πως ενώ «πριν λίγα χρόνια η Ελλάδα ξεκίνησε με πολύ υψηλότερο ποσοστό από την Ισπανία, τώρα είναι ακόμη πιο χαμηλά».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα