ΑΘΗΝΑ
00:26
|
06.05.2024
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 35χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ένοχος ο Μπάμπης Αναγωνστόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομόφωνα ένοχος, όπως πρωτόδικα, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 35χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για τη δολοφονία της 21χρονης συζύγου του, Καρολάιν και τον βασανιστικό θάνατο της σκυλίτσας, της Ρόξι.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τη θανάτωση του σκύλου, καθώς επίσης και για ψευδή κατάθεση και ψευδομαρτυρία που κατέστησε άλλο πρόσωπο κατηγορούμενο, για το θέατρο, που έπαιξε μετά.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε λίγο μετά την ποινή στον 35χρονο πιλότο, ο οποίος είναι απών από τη δίκη.

Συγκεκριμένα δεν μειώθηκε ούτε μέρα η ποινή του, καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καταδίκασε εκ νέου τον κατηγορούμενο σε ισόβια για την δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς και 11,5 έτη πρόσκαιρης κάθειρξης κατά συγχώνευση για τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα του επέβαλλε και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Στον πρώτο βαθμό, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και 11,5 έτη για τη θανάτωση της Ρόξι και τις λοιπές αξιόποινες πράξεις.

Οι διορισμένοι συνήγοροι του 35χρονου, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου. Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού, μιλώντας για μια πρωτοφανή υπόθεση και ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα