ΑΘΗΝΑ
09:00
|
01.05.2024
Toν περασμένο Οκτώβριο η Μέρκελ δήλωνε ότι ακολούθησε την «σωστή» ενεργειακή πολιτική κατά τα 16 χρόνια της εξουσίας της.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Άνγκελα Μέρκελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Ανγκέλα Μέρκελ αναγνώρισε ότι οι πολιτικές της έκαναν τη Γερμανία να εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο και ότι εκ των υστέρων η χώρα θα έπρεπε να είχε κάνει πολύ περισσότερα για να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό.

«Αν γνωρίζαμε τότε αυτά που γνωρίζουμε τώρα, θα είχαμε φυσικά ενεργήσει διαφορετικά», δήλωσε ο Λαρς Χέντρικ Ρέλερ στους Financial Times.

Πρόσθεσε όμως ότι οι φθηνές εισαγωγές ενέργειας έδωσαν τεράστια ώθηση στη γερμανική οικονομία, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση 10 συνεχόμενων ετών ανάπτυξης.

Ο Ρέλερ επέμεινε επίσης ότι η Μέρκελ, η οποία διετέλεσε καγκελάριος από το 2005 έως το 2021, δεν είχε άλλη επιλογή από το να ποντάρει στο ρωσικό φυσικό αέριο, αφού αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια.

Toν περασμένο Οκτώβριο η Μέρκελ δήλωνε ότι ακολούθησε την «σωστή» ενεργειακή πολιτική κατά τα 16 χρόνια της εξουσίας της.

«Από την οπτική γωνία της εποχής, ήταν πολύ λογικό και αντιληπτό να προμηθευόμαστε φυσικό αέριο από το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, το οποίο ήταν φθηνότερο από το LNG (σ.σ. υγροποιημένο φυσικό αέριο) από άλλες περιοχές του κόσμου», ανέφερε τότε.

«Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία ήταν ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας», πρόσθετε η Μέρκελ. «Δεν μετανιώνω καθόλου για τις αποφάσεις που ελήφθησαν», σημείωνε, λέγοντας επίσης ότι «δεν έχει αλλάξει γνώμη» αναφορικά με την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα