ΑΘΗΝΑ
02:03
|
03.05.2024
Ο συνολικός σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλέπει συνολικά την προμήθεια 1.300 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Ηλεκτρικό λεωφορείο της κινέζικης εταιρίας YUTONG BUS CO. LTD
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία για την παραλαβή 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων για τα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης ύψους 10.825.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.,από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον επικεφαλής διευθυντικών στελεχών της κινέζικης βιομηχανίας ηλεκτροκίνησης λεωφορείων και επαγγελματικών οχημάτων, YUTONG BUS CO. LTD, Τζακ Λι, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συμφωνία αφορά την αγορά των πρώτων νέων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 12 μέτρων στο πλαίσιο «βιώσιμης» και «πράσινης» αστικής κινητικότητας με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου των λεωφορείων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Στη σύμβαση προβλέπεται, επίσης, η προμήθεια ανεξάρτητων σταθερών φορτιστών αργής φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα αμαξοστάσια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και επτά (7) κινητών μονάδων (συστημάτων συσσωρευτή – ταχυφορτιστή), με κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό για τη φορητή εξυπηρέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων, σε περίπτωση ανάγκης επιτόπου φόρτισης.

Ο συνολικός σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλέπει συνολικά την προμήθεια 1.300 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως το τέλος της τετραετίας.

Το σχέδιο της σύμβασης, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και όλα τα αναγκαία έγγραφα υπεβλήθησαν στην Βουλή, ενώ ενημερώθηκε και η αρμόδια Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα