ΑΘΗΝΑ
19:26
|
04.05.2024
Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση του Γερεβάν θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις.
Το αρμενικό κοινοβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αρμενικό κοινοβούλιο ψήφισε, σήμερα Τρίτη, υπέρ της επικύρωσης του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, περιπλέκοντας περαιτέρω τις σχέσεις με τη Μόσχα, καθώς η Ρωσία δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο έχει ζητήσει και την σύλληψη του προέδρου Πούτιν.

«Εξήντα βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης και άλλοι είκοσι ήταν κατά. Η απόφαση εγκρίθηκε», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Άλεν Σιμονιάν. Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις Armenia και I Have The Honor, που είχαν νωρίτερα μποϊκοτάρει τη συνεδρίαση στο αρμενικό κοινοβούλιο, επέστρεψαν στην αίθουσα και καταψήφισαν την επικύρωση, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια απόφαση που «δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα της Αρμενίας, αλλά επιδιώκει γεωπολιτικούς στόχους».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν νωρίτερα την απόφαση της κυβέρνησης να επικυρώσει το έγγραφο, λέγοντας ότι η αρμενική ηγεσία θέτει σκόπιμα σε κίνδυνο τη συμμαχική σχέση της χώρας με τη Ρωσία, γεγονός που θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Γερεβάν.

Κυβερνητικές πηγές στην Αρμενία, υποστηρίζουν πως η επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης και η ένταξη στο ΔΠΔ, δεν αφορά στη Μόσχα, αλλά στοχεύει εναντίον των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν που εμπλέκονται στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε αρμενικό έδαφος.

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ότι η κίνηση της Αρμενίας να επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Μόσχα θεωρεί παραπλανητικούς τους ισχυρισμούς Αρμενίων αξιωματούχων ότι η ένταξη στο ΔΠΔ δεν θα επηρεάσει τους δεσμούς της χώρας με τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι το Γερεβάν δεν έχει εξετάσει δεόντως τις αντιπροτάσεις της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα