ΑΘΗΝΑ
19:03
|
17.07.2024
Φαντάροι και γονείς νεοσύλλεκτων καταγγέλλουν ότι το ΚΕΤΘ Αυλώνας πρόκειται για υγεινομική βόμβα.
Άθλιες συνθήκες στο ΚΕΤΘ Αυλώνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρους και γονείς που τα παιδιά τους υπηρετούν τον ελληνικό στρατό για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.

Δεκάδες φαντάροι κατέληξαν δηλητηριασμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφού το γεύμα της μονάδας αποτελούνταν από αρακά με σκουλήκια. «Κορωνίδα των υγειονομικών παραβάσεων που λαμβάνει χώρα καθημερινά αποτελεί η ύπαρξη δεκάδων κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, η οποία προκλήθηκε από τον χαλασμένο, άπλυτο και γεμάτο σκουλήκια φαγητό (αρακά) το οποίο σερβιρίστηκε στα μαγειρεία του στρατοπέδου, σε νεοσυλλέκτους φαντάρους», αναφέρει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

Όπως αναφέρει η καταγγελία στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος «τα μπισκότα στο πρωινό είναι ληγμένα από το 2004-Αυτό είναι το ενδιαφέρον του Δένδια και του Φλώρου για τους φαντάρους Οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα μπισκότα που περιλαμβάνει το πρωινό είναι ληγμένα από το 2004! Αυγά που περιελάβανε το πρωινό, ήταν κλούβια, είχαν μαύρο χρώμα και μύριζαν απαίσια. Επίσης, οι δίσκοι πλένονται μόνο με νερό. Η χλωρίνη σε θαλάμους και τουαλέτες είναι άγνωστη λέξη. Σε Ύλη 200 ατόμων προβλέπονται (3) τουαλέτες, από τις οποίες λειτουργεί η μία (1)».

«Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία; Τα σοβαρά αυτά περιστατικά αποδεικνύουν σε τι κινδύνους θέτει την Υγεία των συνφάνταρων το Υουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ. Το ήξεραν όλοι ότι το ΚΕΤΘ ήταν εντελώς ακατάλληλο να υποδεχτεί τους εκατοντάδες συναδέλφους αφού κυριαρχεί η βρωμιά. Τα μαγειρεία κυρίως, αλλά και οι θάλαμοι είναι γεμάτοι ποντίκια, ενώ τα ποντικοκούραδα είναι παντού. Αυτή είναι η κληρονομιά του πρώην ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά που άνοιξε ξανά τα ΚΕΝ της Ηπειρωτικής Ελλάδας για να ικανοποιήσει τους πολιτευτές και Δημάρχους της ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές. Τεράστιες οι ευθύνες Υψηλόβαθμων Αξιωματικών στο ΚΕΤΘ. Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό των συνφάνταρων. Τους καλούμε να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουν Ακρόαση από το Διοικητή, τον Ταξίαρχο και τον Στρατηγό» αναφέρει η καταγγελία.

«Μυρμήγκια μέσα στο μέλι που δίνουν στο πρωινό των φαντάρων»

Το Δίκτυο Σπάρτακος επανήλθε με νέα καταγγελία για μυρμήγκια μέσα στο μέλι που δίνουν στο πρωινό των φαντάρων.

«Είναι ο Ελληνικός Στρατός των RAFALE και των γαλλικών φρεγατών που κοστίζουν δεκάδες δις ευρώ. Είναι το ΚΕΤΘ Αυλώνας, το μεγαλύτερο στρατόπεδο των Βαλκανίων. Και όμως στο ΚΕΤΘ Αυλώνας τους δίνουν παλιόφαγο μαγειρεμένο σε μαγειρεία στέκι ποντικιών και κατσαρίδων. Τι να πούμε; Για τα κλούβια αυγά στο πρωινό; Για τα μπισκότα που έχουν λήξει το 2004;

Για τα μυρμήγκια στο ψωμί; Βάλανε 1500-1800 νεοσύλλεκτους στο παμβρώμικο ΚΕΤΘ όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες. Και αφού είχαν βάλει την ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου για δύο βδομάδες, την Παρασκευή, και αφού έγινε έρευνα στο νερό μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τους δεκάδες δηλητηριασμένους φαντάρους, Αξιωματικοί τους ανακοίνωσαν ότι το νερό είναι Μη ΠΟΣΙΜΟ. Νερό όμως που δύο βδομάδες έπιναν οι φαντάροι… Με ευθύνη Ανώτερων Αξιωματικών και του ΓΕΣ» αναφέρει.

«Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία; Επειδή μας λένε ότι ο Στρατός θα μας κάνει άνδρες, εμείς απαιτούμε ο Δένδιας μαζί με τον Κεφαλογιάννη, ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος και ο ΑΓΕΣ Χουδελούδης να πάνε για πρωινό στο ΚΕΤΘ Αυλώνας. Ή μήπως τα στομάχια των Υπουργών και των Στρατηγών είναι ανώτερα;

Αυτά είναι τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που άνοιξε στην Ηπειρωτική Ελλάδα ο πρώην ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιάς κάνοντας ένα τεράστιο προεκλογικό ρουσφέτι στους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της ΝΔ. Εμείς καλούμε του συνφάνταρους να Αντιδράσουν συλλογικά και μαχητικά.
Κανείς να μην ξαναμπεί στα Εστιατόρια για πρωινό και φαγητό να δεν βελτιωθούν οι συνθήκες.
Οι πεινασμένοι συνφάνταροι που είναι εξασθενημένοι καθώς δεν τρώνε τόσες μέρες το παλιόφαγο και λιποθυμούν να απαιτήσουν μαζικά να βγουν Ελεύθεροι Υπηρεσιών. Πρέπει να αγωνιστούμε» συνεχίζει.

«Οι φαντάροι ενημερώθηκαν ότι το νερό που τους σερβιρόταν επί δύο εβδομάδες δεν είναι πόσιμο»

Σύμφωνα με νέες καταγγελίες νεοσυλλέκτων στο Δίκτυο Σπάρτακος «ενημερώθηκαν από Ανθυπολοχαγό ότι το νερό που επί (2) εβδομάδες σε κανάτες σερβιρόταν με το φαγητό δεν είναι πόσιμο! Σήμερα προσφέρθηκαν μόνο αναψυκτικά, αλλά όχι νερό με τα γεύματα, και από αύριο οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να αγοράζουν οι ίδιοι εμφιαλωμένο νερό. Πρόκειται για ομολογία εγκλήματος, λίγες ημέρες μετά τη μαζική δηλητηρίαση την οποία αποκαλύψαμε».

«Ο στρατιωτικός εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει άμεσα, να ζητήσει έλεγχο του νερού και να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων που, αντί να προστατεύουν την υγεία των φαντάρων, τους απαγορεύουν τα κινητά εκτός από μια ώρα την ημέρα , για να τους ελέγχουν. Απαιτούμε η Διοίκηση της μονάδας να αναλάβει τη χορήγηση μπουκαλιών νερού στους Νεοσύλλεκτους φαντάρους. Και όχι να επιχειρούν να βγάλουν κέρδος για τη μονάδα αναγκάζοντας τους συναδέλφους να αγοράζουν νερό από τα ΚΨΜ» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαταστάθηκε μερικώς η λειτουργία του τελωνείου των Ευζώνων-Βελτιωμένο το πύρινο μέτωπο

Βελτιώνεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Σοφικό

Τρώνε οι σερβιτόροι από τα πιάτα ενός εστιατορίου;

Συνεχίζεται η παραβατικότητα στις παραλίες της Ρόδου λέει το Δίκτυο Ομπρέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα