ΑΘΗΝΑ
11:12
|
05.05.2024
Υπό τον φόβο της απεργίας, ο πρόεδρος Τινούμπου ανακοίνωσε κάποια μέτρα, που ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στις δεδηλωμένες απαιτήσεις των συνδικάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα δύο μεγάλα εργατικά συνδικάτα της Νιγηρίας ακύρωσαν την επ’ αόριστον απεργία που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, Τρίτη.

Η απόφαση έρχεται αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των εργαζομένων, ανέφεραν χθες σε κοινή τους δήλωση το Εργατικό Κογκρέσο της Νιγηρίας (NLC) και το Συνδικαλιστικό Κογκρέσο (TUC).

«Το NLC και το TUC αποδέχονται να αναστείλουν για 30 ημέρες την προγραμματισμένη Αόριστη Πανεθνική απεργία που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023», ανέφεραν οι ομοσπονδίες.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της χώρας, Μπόλα Τινούμπου, ανακοίνωσε προσωρινή αύξηση των μισθών κατά 25.000 νάιρα (31 ευρώ) το μήνα για τους χαμηλότερα αμειβόμενους κρατικούς υπαλλήλους για τους επόμενους έξι μήνες σε μια προσπάθεια να σταματήσει η πανεθνική απεργία.

Διαβάστε ακόμα:

Δεσμεύτηκε επίσης να αναπτύξει «φθηνότερα» δημόσια μέσα μεταφοράς για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Το κόστος των αγαθών και των μεταφορών στη Νιγηρία έχει αυξηθεί από τον Μάιο που ο Τινούμπου ανέλαβε τα καθήκοντά του και διέκοψε τις επιδοτήσεις καυσίμων στο πλαίσιο ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Τα συνδικάτα έχουν δηλώσει πως απαιτούν ο μηνιαίος κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί στα 250 περίπου ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν επιδεινώσει την κρίση κόστους ζωής, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας των πολιτών να αντέξουν οικονομικά την ίδια τη μεταφορά τους στην εργασία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα