ΑΘΗΝΑ
10:32
|
04.05.2024
Η πολυεθνική εταιρεία δήλωσε πως δεν έχει νέες ενημερώσεις για το ζήτημα της αποχώρησής της από τη Ρωσία καθώς δεσμεύεται από οικονομικές συμφωνίες.
Το Burger King στη Ρωσία έχει 800 καταστήματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολυεθνική αλυσίδα γρήγορου φαγητού Burger King παραμένει ανοιχτή στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεσμεύτηκε να φύγει πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Restaurant Brands International (RBI), η οποία κατέχει το 15% της θυγατρικής εταιρείας fast-food στη Ρωσία, είπε στο BBC ότι «δεν έχει νέες ενημερώσεις αυτή τη στιγμή» όσον αφορά την αποχώρησή της από τη χώρα.

Η εταιρεία δήλωσε τον Μάρτιο του 2022 ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία να εγκαταλείψει τη Ρωσία.

Από το ξέσπασμα της ένοπλης σύγκρουσης Ουκρανία και Ρωσίας, οι δυτικές εταιρείες δέχονται πιέσεις να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Η RBI, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστιατορίων γρήγορου φαγητού στον κόσμο, επικαλέστηκε την περίπλοκη οικονομική συμφωνία της θυγατρικής της για τις δυσκολίες στην προσπάθεια αποχώρησης από τη Ρωσία.

Η συμφωνία είναι μια κοινοπραξία με άλλους τρεις εταίρους για περίπου 800 εστιατόρια.

Ο Ντέιβιντ Σιρ, πρόεδρος της RBI, δήλωσε τον Μάρτιο του 2022 ότι ο κύριος χειριστής της Burger King στη Ρωσία είχε «αρνηθεί» να κλείσει τα καταστήματα μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύγκρουσης.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε «ξεκινήσει τη διαδικασία» για να διαθέσει το μερίδιο του 15% της ιδιοκτησίας της και ότι θα πάρει «κάποιο χρόνο».

Ερωτηθείς από το BBC σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε 18 μήνες μετά τη δέσμευση, ένας εκπρόσωπος της καναδο-αμερικανικής εταιρείας είπε ότι η εταιρεία δεν είχε καινούριες ενημερώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ιρανικό Ναυτικό

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα