ΑΘΗΝΑ
07:01
|
26.06.2024
Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού χειροκροτούσε ενθουσιωδώς σε κάθε ευκαιρία.
Η υπουργός Εσωτερικών εθεάθη να πατά την ουρά ενός σκύλου-οδηγού στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια παθιασμένη ομιλία κατά της μετανάστευσης στη Διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος, η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπρέιβερμαν, ισχυρίστηκε ότι ο βρετανικός Νόμος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα έπρεπε να είχε ονομαστεί «Νόμος για τα Δικαιώματα των Εγκληματιών».

Η υπουργός Εσωτερικών ήταν η πρώτη ομιλήτρια για την οποία γέμισε ολόκληρη η αίθουσα της διάσκεψης και κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα για τις αφίξεις μεταναστών με μικρές βάρκες στη χώρα.

«Η χώρα μας έχει μπλέξει σε ένα πυκνό δίχτυ διεθνών κανόνων που σχεδιάστηκαν για μια άλλη εποχή. Και το Εργατικό Κόμμα είναι εκείνο που ενίσχυσε τον αντίκτυπό τους ψηφίζοντας τον λανθασμένο Νόμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», είπε στα μέλη του κόμματος.

«Είμαι έκπληκτη που δεν το ονόμασαν «Νόμο για τα Δικαιώματα των Εγκληματιών», τόνισε.

Σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει το κοινό να ψηφίσει στους Εργατικούς, είπε ότι «το μέλλον θα μπορούσε να φέρει εκατομμύρια περισσότερους μετανάστες σε αυτές τις ακτές, ανεξέλεγκτους και μη διαχειρίσιμους, εκτός εάν η κυβέρνηση που θα εκλέξουν το επόμενο έτος ενεργήσει αποφασιστικά για να το σταματήσει από το να συμβεί».

Διαβάστε ακόμα:

Από την μεριά τους οι Εργατικοί υπό την ηγεσία του Κιρ Στάρμερ επέκριναν την ικανότητα της τρέχουσας κυβέρνησης να περιορίσει τις αφίξεις μικρών σκαφών στο βρετανικό έδαφος, καθώς τα τελευταία στοιχεία να αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έχουν φτάσει παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της διάσκεψης των Τόρηδων το Σάββατο.

Ο σκιώδης υπουργός Μετανάστευσης, Στίβεν Κίνοκ, είπε ότι αυτό δείχνει «για άλλη μια φορά ότι τίποτα από από όσα έχουν κάνει ο Ρίσι Σούνακ και η Σουέλα Μπρέιβερμαν δεν έχει κάνει την παραμικρή διαφορά».

Ο συνολικός αριθμός αφίξεων μικρών σκαφών μέχρι στιγμής φέτος είναι περίπου 23% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό τις ίδιες μέρες πέρυσι, αλλά αυτό σύμφωνα με τον Κίνοκ έχει να κάνει «εξ ολοκλήρου από τις καιρικές συνθήκες στη Μάγχη».

Η Μπρέιβερμαν διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της στο να υποστηρίξει ότι οι Εργατικοί ευθύνονται για φαινόμενα, όπως το «wokeism», η αύξηση της εγκληματικότητας και η παράνομη μετανάστευση, τα οποία έχουν ως προτεραιότητα να αντιμετωπίσουν οι Συντηρητικοί.

Είπε ότι το εκλογικό σώμα «θα αποφασίσει αν θέλει να περιορίσει το “woke” με [το να εκλέξει] τον Ρίσι Σούνακ ή να το αφήσει να φουντώσει με [το να εκλέξει] τον Κιρ –take the knee– Στάρμερ».

Τελειώνοντας την ομιλία της είπε: «Στεκόμαστε με τους πολλούς, τη νομοταγή, σκληρά εργαζόμενη πλειοψηφία της κοινής λογικής, ενάντια στους λίγους της προνομιούχας woke μειοψηφίας με τις πολυτελείς πεποιθήσεις, που ασκούν επιρροή δυσανάλογη με τον αριθμό τους».

Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού χειροκροτούσε ενθουσιωδώς σε κάθε ευκαιρία.

Σημαντική εξαίρεση αποτέλεσε ένας άντρας που απομακρύνθηκε -βρετανικώ τω τρόπω- από την αίθουσα όταν ψέλλισε πως κάτι από τα λεγόμενα της υπουργού Εσωτερικών δεν ισχύει.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, “ιδεολογία φύλου”», είπε το μέλος του κόμματος, πριν δεχθεί ένα άγγιγμα στον ώμο που θα ακολουθείτο από την διακριτική, πλην αποφασιστική έξωσή του από την αίθουσα.

Επρόκειτο για τον Άντριου Μποφ, πρόεδρο της οργάνωσης των Τόρις του Λονδίνου, ο οποίος είπε ότι είναι στο Συντηρητικό Κόμμα για 50 χρόνια.

«Η υπουργός Εσωτερικών βασικά δυσφημούσε τους ομοφυλόφιλους και τους τρανς ανθρώπους με αυτήν την επίθεση ενάντια στην “LGBT ιδεολογία” ή “ιδεολογία του φύλου”. Είναι ψευδές, είναι γελοίο», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Ο Μποφ είπε ότι η Μπρέιβερμαν απευθύνθηκε με αυτόν τον τρόπο σε ένα ακροατήριο που είναι κατά της ύπαρξης ομοφυλοφίλων ατόμων, προσθέτοντας πως το Συντηρητικό κόμμα έχει ένα «ιστορικό υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων« και πως η Μπρέιβερμαν «το καταστρέφει».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα