ΑΘΗΝΑ
20:15
|
01.05.2024
Μέσα στα συντρίμμια βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια, ενώ πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.
21 νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα στη Βενετία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ξένοι τουρίστες, και άλλοι 18 τραυματίστηκαν, οι 4 από τους οποίους νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε, στη Βενετία το βράδυ της Τρίτης (3/10), σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που έδωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας Ρενάτο Μποράζο.

Στο λεωφορείο υπήρχαν Ουκρανοί, Γερμανοί αλλά και Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τα διαβατήρια που βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Το λεωφορείο επέστρεφε στο κάμπινγκ Hu, πρώην Jolly, στη Μαργκέρα.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες είναι πιθανό να βρίσκονται Ουκρανοί πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία, καθώς περισυλέχθησαν και ουκρανικά διαβατήρια από τα συντρίμμια.

Σοβαρά τραυματισμένα είναι και 2 παιδιά. Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες βρίσκεται μια 50χρονη γυναίκα που έρχεται από το νοσοκομείο του Τρεβίζο, επίσης βαριά άρρωστη, διασωληνωμένη, καμένη και πολυτραυματίας. Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα. ‘Ηταν ιταλικής υπηκοότητας: το θύμα είναι ο Αλμπέρτο Ριτσότο, 40 ετών και ζούσε στην επαρχία του Tρεβίζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα.

Μεταξύ των σεναρίων για τα αίτια περιλαμβάνεται και εκείνη μιας αδιαθεσίας του οδηγού.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι εκτός από Ουκρανούς πολίτες (δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τουρίστες ή πρόσφυγες) στο λεωφορείο επέβαιναν και Γερμανοί που επισκέπτονταν την Ιταλία.

Σε κατάσταση σοκ οι πυροσβέστες

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί, πάρα πολλοί», είπε ένας πυροσβέστης που έφυγε για λίγα λεπτά από την περιοχή των επιχειρήσεων περισυλλογής του λεωφορείου που συνετρίβη στη Μαργκέρα. Την περιοχή περιπολεί η αστυνομία που δεν αφήνει κανέναν να μπει. Έσπευσαν τουλάχιστον 50 ασθενοφόρα.

Τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα, δύο εργάτες από την Γκάμπια, που εργάζονται στο Fincantieri, ρίχτηκαν στις φλόγες για να σώσουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο.

Η Εισαγγελία της Βενετίας ξεκίνησε έρευνα για το τρομερό δυστύχημα με λεωφορείο στο Μέστρε. Τις επόμενες ώρες θα αναλυθούν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην υπερυψωμένη διάβαση για να βρεθούν τα αίτια της συντριβής.

«Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια» στα συντρίμμια

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

Ο Λουίτζι Μπουνιάρο δήλωσε επίσης, πριν από λίγο, ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά, όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα. Ο Ιταλός υπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αυξηθεί ο απολογισμός των θυμάτων.

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο τα δικά μου προσωπικά όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στις οικογένειες και τους φίλους τους. Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Λουίτζι Μπουνιάρο και τον υπουργό Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθώ τα νέα σχετικά με αυτή την τραγωδία» τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα