ΑΘΗΝΑ
08:11
|
04.05.2024
Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στο επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Κίεβο απέτυχε να δώσει σημαντικά αποτελέσματα, ενώ η Ουγγαρία και η Πολωνία εξέδωσαν δημόσια τα ζητήματά τους σχετικά με την πολιτική γραμμή της Ουκρανίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Βουδαπέστη και η Βαρσοβία έχουν συσσωρεύσει αρκετά παράπονα με την πολιτική του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι. Αποδείχθηκε ότι αυτός ο «καταιγισμός ιδεών» από την ΕΕ δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε, σχολιάζοντας το αμφίβολο αποτέλεσμα της συνάντησης, που είναι η πρώτη συγκέντρωση κορυφαίων διπλωματών της Ε.Ε. εκτός του μπλοκ.

Όπως σημείωσε η Ζαχάροβα, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για το επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία για το 2024, ύψους 5 δισ. ευρώ.

Η εκτός έδρας συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε υπουργικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 2 Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν οι πρακτικές αποφάσεις μετά τη σύνοδο, στην οποία συμμετείχαν 23 από τους 27 υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. Η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Λετονία και η Σουηδία εκπροσωπήθηκαν από αναπληρωτές υπουργούς και ανώτερους διπλωμάτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για την σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα