ΑΘΗΝΑ
16:54
|
28.04.2024
Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Κονσουέλο Πόρρας.
Γουατεμαλτέκοι διαδηλώνουν μαζικά ενάντια στους χειρισμούς της Γενικής Εισαγγελίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολίτες που αντιδρούν στην πολιτική εκτροπή που εκτυλίσσεται στη Γουατεμάλα και απαιτούν την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Κονσουέλο Πόρρας, δέχθηκαν άγρια καταστολή το βράδυ της Τετάρτης.

Καταγγέλλεται πως διαδηλωτές που συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, δέχθηκαν επίθεση από μασκοφόρους οπλισμένους με ξύλα και μαχαίρια που προσπάθησαν να τους εκδιώξουν με τη βία.

Εν τω μεταξύ, αστυνομικές δυνάμεις καταστολής του πλήθους προσπάθησαν να εισέλθουν σε διάφορες περιοχές του Τοτονικαπάν, κάτι που ώθησε τους κατοίκους να κινητοποιηθούν για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην κοινωνική διαμαρτυρία.

Μόλις έγιναν γνωστά τα επεισόδια στο Τοτονικαπάν, οι αυτόχθονες αρχές 48 καντονιών κάλεσαν τον πληθυσμό να παραμείνει ψύχραιμος και να μην παρασυρθεί από καμία πρόκληση.

Γουατελματέκοι πολίτες διαμαρτύρονται μαζικά για το πραξικόπημα που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν οι ελίτ της χώρας των 17 εκατομμυρίων κατοίκων για να αποτρέψουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Μπερνάρντο Αρεβάλο τον Ιανουάριο του 2024.

Παρά τις πράξεις καταστολής και εκφοβισμού, οι κινητοποιούμενες οργανώσεις αυτοχθόνων και αγροτών δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν μέχρι να επιτευχθεί η παραίτηση του Πόρρα.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα