ΑΘΗΝΑ
11:11
|
03.05.2024
Οι Βρυξέλλες περιμένουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ζοζέπ Μπορέλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χώρες της Ε.Ε. δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν τη βοήθεια προς το Κίεβο που παρείχε έως τώρα η Ουάσιγκτον, επομένως οι Βρυξέλλες περιμένουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Τη δήλωση αυτή έκανε ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την άφιξή του στη Γρανάδα για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Στον απόηχο των προχθεσινών δηλώσεων του συντονιστή στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ότι τα κεφάλαια που απομένουν στην αμερικανική κυβέρνηση για να βοηθήσουν την Ουκρανία θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε:

«Φυσικά, η Ευρώπη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαραίτητες για να βοηθήσουν την Ουκρανία», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ουάσιγκτον «θα αναζητήσει τρόπους» για να επανεξετάσει την απόφαση να αναστείλει τη βοήθεια και σύντομα θα αρχίσει να υποστηρίζει ξανά το Κίεβο.

«Ήμουν στο Κίεβο πριν από λίγες μέρες, ακριβώς τη στιγμή που μάθαμε ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν είχε συμπεριλάβει την υποστήριξη για την Ουκρανία στη μεγάλη συμφωνία για τον προϋπολογισμό. Σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενο και σίγουρα δεν είναι καλά νέα. Αλλά η ελπίδα είναι πως δεν πρόκειται για μια οριστική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε.

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εμπλέκονται άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση και η έγκριση ενός προϋπολογισμού χωρίς βοήθεια στην Ουκρανία είναι ένα προσωρινό φαινόμενο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα