ΑΘΗΝΑ
11:57
|
11.05.2024
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος υποστήριξε πως η «ελευθερία του λόγου και της θρησκευτικής λατρείας» είναι από τις «θεμελιώδεις αρχές» στο Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών σε πρόσφατη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Γκάλαχερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον ομόλογό του από το Βατικανό, Καθολικό αρχιεπίσκοπο Πολ Γκάλαχερ επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει πως δεν είναι «επίσημη» πολιτική τjης χώρας του το απαράδεκτο φτύσιμο των Χριστιανών από φανατικούς μισαλλόδοξους Εβραίους, όπως κατεγράφη πριν λίγες μέρες από βιντεοκάμερες περαστικών σε κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ο Κοέν καταδίκασε το «άσχημο φαινόμενο» φτυσίματος των Χριστιανών από Ορθόδοξους Εβραίους που λένε πως αυτό αποτελεί μέρος της «παράδοσής» τους τονίζοντας: «Αυτό δεν εκπροσωπεί τις εβραϊκές αξίες και η ευρεία καταδίκη ενός τέτοιου αξιοθρήνητου φαινομένου είναι απόδειξη αυτού του γεγονότος».

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος υποστήριξε πως η «ελευθερία του λόγου και της θρησκευτικής λατρείας» είναι «από τις θεμελιώδεις αρχές» στο Ισραήλ και πως οι εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα για να επισκεφθούν τους Άγιους Τόπους «είναι καλοδεχούμενοι εδώ και τους υποδεχόμαστε με σεβασμό».

Κατά τη συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών των δύο πλευρών συζητήθηκε και το ενδεχόμενοι επίσκεψης του Γκάλαχερ στο Ισραήλ το επόμενο διάστημα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να κάνει αυτές τις δηλώσεις δημόσια καθώς προηγήθηκε η σφοδρή καταδίκη πρόσφατου επεισοδίου στην Ιερουσαλήμ με πρωταγωνιστές Ορθόδοξους Εβραίους που έφτυσαν Χριστιανούς προσκυνητές στην παλιά πόλη από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κένυα: 267 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Επίθεση (;) στο Χάρκοβο: Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Καταγγελία για κατάχρηση της πλατείας Εξαρχείων από τον ΟΠΑΠ

Συλλήψεις σε ΜΙΤ και Πανεπιστήμιο Πενσιλβανίας για φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα