ΑΘΗΝΑ
23:26
|
04.05.2024
«Μου είπαν ότι δεν είχα επιλογή» είπε ο 80χρονος Πρόεδρος που φιλοδοξεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Μετανάστες στο τείχος του Μεξικού με τις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δικαιολογήθηκε απόψε επειδή αποφάσισε την Τετάρτη να προχωρήσει στην αποπεράτωση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ενώ το καταδίκαζε ως «μη σοβαρή πολιτική πρόταση» το 2020.

«Μου είπαν ότι δεν είχα επιλογή» είπε ο 80χρονος Πρόεδρος που φιλοδοξεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.  Όπως ισχυρίστηκε, τα σχετικά κονδύλια είχαν εγκριθεί ήδη από το 2019 (επί του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ) για συγκεκριμένο σκοπό και δεν μπορούσαν να διοχετευτούν αλλού.

Στη συνέχεια οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων απέφυγαν να αγγίξουν την «καρδιά» του μεταναστευτικού ζητήματος στις ΗΠΑ που πηγάζει μεταξύ άλλων από τις πολυετείς επιθετικές εξωτερικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις της Ουάσιγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής, μέσω της στήριξης ή επιβολής δικτατόρων ή αυταρχικών κυβερνήσεων, και στράφηκαν σε λιγότερο οδυνηρά ζητήματα, όπως π.χ. μία πιθανή συνάντηση του Προέδρου Μπάιντεν με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ τον Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Μπάιντεν απάντησε πως υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα αλλά πως δεν έχει προγραμματιστεί η συγκεκριμένη συνάντηση στο περιθώριο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού προς ώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα