ΑΘΗΝΑ
14:20
|
03.05.2024
Η Ε.Ε. είναι ένας από τους κορυφαίους χορηγούς βοήθειας προς τους Παλαιστίνιου, με ποσά που ανήλθαν στα 316 εκ. δολάρια το 2022.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύγκλιση έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο Τρίτη, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που έχει πυροδοτηθεί στη Μέση Ανατολή με τη νέα σύγκρουση Ισραήλ και Παλαιστινίων, ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσκάτ του Ομάν, όπου ήδη βρίσκονται αρκετοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (GCC).

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, επανέλαβε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ισραήλ, καταδικάζοντας την επίθεση της Χαμάς.

Η Ε.Ε. είναι ένας από τους κορυφαίους χορηγούς βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους. Το μπλοκ λέει ότι η βοήθειά του, η οποία ανήλθε σε σχεδόν 316 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ελέγχεται για να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάει σε ομάδες που ορίζει ως «τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία και η Αυστρία ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν προσωρινά τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους λόγω της εξελισσόμενης πολιτικής αναταραχής στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα