ΑΘΗΝΑ
15:59
|
03.05.2024
Εκκενώθηκαν Ρουμάνοι, Πολωνοί και Ούγγροι πολίτες. Νέα ταξιδιωτική οδηγία από τη Βρετανία και ακυρώσεις πτήσεων.
Με πτήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακουφισμένοι επέστρεψαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με πτήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, 81 Έλληνες επισκέπτες που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών στο Ισραήλ και στα Παλαιστνιακά εδάφη. Σε δηλώσεις τους μετά την άφιξή τους, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν από τις συγκρούσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Καθημερινά πραγματοποιούνται τρεις εμπορικές πτήσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τις οποίες θα επιστρέψουν σταδιακά και οι υπόλοιποι μεμονωμένοι επισκέπτες. Μάλιστα, στις πτήσεις που καταφθάνουν από Ισραήλ βρίσκονται πολλοί ξένοι υπήκοοι.

3 στρατιωτικά αεροσκάφη με Πολωνούς προσγειώθηκαν στη Βαρσοβία

Τρία στρατιωτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν Πολωνούς που απομακρύνθηκαν από το Ισραήλ προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στη Βαρσοβία, σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ.

Το πρώτο αεροσκάφος μετέφερε 120 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Δύο ακόμη αεροσκάφη ακολούθησαν, με συνολικά πάνω από άλλους 120 επιβαίνοντες, διευκρίνισε.

“Στρατιωτικό Boeing αναχωρεί για το Ισραήλ για να απομακρύνει κι άλλους ανθρώπους”, πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας στην X.

Οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν την Πολωνία με το Ισραήλ ανέστειλαν τις συνδέσεις τους ήδη από το Σάββατο, την ημέρα που η Χαμάς εξαπέλυσε την στρατιωτική επίθεση στο Ισραήλ.

Η Ρουμανία απομάκρυνε από το Ισραήλ 245 πολίτες της

Και η Ρουμανία απομάκρυνε 245 πολίτες της από το Ισραήλ, ανέφερε σήμερα το πρωί το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Τέσσερα αεροπλάνα μετέβησαν στο Ισραήλ για την επιχείρηση, δύο εκ των οποίων της κρατικής αεροπορικής εταιρείας TAROM και άλλα δύο ιδιωτικών εταιρειών.

Ανάμεσα στους απομακρυσθέντες είναι δύο γκρουπ προσκηνυτών.

Απομακρύνθηκαν από το Ισραήλ 215 Ούγγροι πολίτες

Η Ουγγαρία απομάκρυνε με δύο πτήσεις στη διάρκεια της νύχτας 215 πολίτες της από το Ισραήλ και τους μετέφερε με ασφάλεια στη Βουδαπέστη, όπως ανέφερε σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία επειδή χορήγησαν άμεσα άδειες για την πραγματοποίηση των πτήσεων.

Βρετανία: Σύσταση μόνο για απαραίτητα ταξίδια στην περιοχή

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επικαιροποίησε την ταξιδιωτική της οδηγία για το Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συστήνοντας στους πολίτες να επισκέπτονται την περιοχή μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Η Βρετανία έχει ήδη συμβουλεύσει κατά κάθε ταξιδιού στη Γάζα, αλλά χθες, Κυριακή, προσέθεσε στη σύσταση αυτή πολλές άλλες περιοχές στο Ισραήλ κοντά στο σύνορο με τη Γάζα και άλλαξε τη σύστασή της για τη χώρα συνολικά.

Το Φόρεϊν Όφις κάλεσε επίσης όλους τους Βρετανούς που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη να δηλώσουν την παρουσία τους εκεί ώστε να μπορούν να ενημερώνονται για τις περαιτέρω αλλαγές στην ταξιδιωτική οδηγία.

Νέες ακυρώσεις πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ

Η κινεζική Hainan Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων από τη Σαγκάη στο Τελ Αβίβ σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη τον αερομεταφορέα.

Παράλληλα η Cathay Pacific, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στο Τελ Αβίβ αύριο Τρίτη, ανήγγειλε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επόμενη προγραμματισμένη πτήση της την Πέμπτη.

Η Korean Air από την πλευρά της ακύρωσε απευθείας πτήση που επρόκειτο να γίνει σήμερα από την Ιντσόν στο Τελ Αβίβ και πρόσθεσε πως αναμένει ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων θα αντιμετωπίσει προβλήματα το προσεχές διάστημα.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ανέστειλε, επίσης, τις πτήσεις του προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου του Καΐρου που μίλησανστο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Και άλλοι διεθνείς αερομεταφορείς ανακοίνωσαν πως ακυρώνουν δρομολόγια. Ανάμεσά τους ήταν οι αμερικανικές United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines και ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, η Air France.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα