ΑΘΗΝΑ
22:46
|
17.05.2024
Από την κατοχή στον πόλεμο με τη ματιά σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο.
Awantha Artigala, Σρι Λάνκα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 700 νεκροί στο Ισραήλ και περισσότεροι από 400 στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των εχθροπραξιών μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες.

Το Ισραήλ μετά την πολυετή κατοχή κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς χθες Κυριακή 8/10, μετά την επίθεση ευρείας κλίμακας που δέχθηκε από μαχητές της οργάνωσης, Χαμάς. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε πως ο πόλεμος αυτός θα είναι «μακρύς».

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι επιθέσεις πυροβολικού του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται ανελέητα. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 2.000. Την ίδια ώρα εκατοντάδες είναι οι όμηροι υπήκοοι πολλών χωρών (Ισραήλ, Γερμανία, Βρετανία, Νεπάλ, Μεξικό κ.α.) στα χέρια των παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.

«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αποκομμένη από τον έξω κόσμο εδώ και περίπου 16 χρόνια εξαιτίας του συνεχιζόμενου ισραηλινού (και αιγυπτιακού κατά περιόδους) εμπάργκο. Ως πρότινος, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδιζε κατά βούληση και ισοπέδωνε ολόκληρες συνοικίες (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον άμαχο πληθυσμό) δίχως να πληρώσει ακριβό τίμημα. Από σήμερα αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει», γράφει η Ηλιάνα Τεβουνά στο Kosmodromio.

Σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο αποτιμούν και σχολιάζουν την πρωτοφανή κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην περιοχή…

Awantha Artigala, Σρι Λάνκα

Burkhard Mohr, Γερμανία… Έκθεση Διαχείρισης

Mike Flugennock, Ηνωμένες Πολιτείες

Morad Kotkot, Ιορδανία. Χαμάς και Ισραήλ

Awantha Artigala, Σρι Λάνκα. Γάζα

Sanouni Imad, Μαρόκο

Luis Enciso (CURRY), Ηνωμένες Πολιτείες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλληλεγγύη και Καταστολή

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα