ΑΘΗΝΑ
03:03
|
28.04.2024
Ο οδηγός έπεσε νεκρός από σφαίρες των αστυνομικών δυνάμεων του προξενείου.
Η επίθεση στο Κινεζικό προξενείο του Σαν Φρανσίσκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε τον οδηγό ενός οχήματος που έπεσε με φόρα στο κινεζικό προξενείο στην πόλη, καταλήγοντας στο λόμπι του τμήματος βίζας.

Μη επαληθευμένα πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ένα όχημα μέσα στο προξενείο με αξιωματικούς να στρέφουν τα όπλα τους στην πόρτα του οδηγού.

Εκπρόσωπος του προξενείου είπε ότι ο ύποπτος είχε εισβάλει «βίαια στην αίθουσα διοίκησης του προξενείου μας, αποτελώντας σοβαρή απειλή για τη ζωή του προσωπικού και των ανθρώπων που βρίσκονταν στο χώρο και προκαλώντας σοβαρές ζημιές».

Οι επίσημες λεπτομέρειες του περιστατικού παρέμειναν ασαφείς.

«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εδώ στη σκηνή, διαπίστωσαν ότι το όχημα είχε ακινητοποιηθεί μέσα στο λόμπι του κινεζικού προξενείου. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα, ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο και σημειώθηκε πυροβολισμός από αστυνομικό», δήλωσε η εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Σαν Φρανσίσκο, Λοχίας Κάθριν Γουίντερς.

Αξιωματικοί, νοσηλευτές και γιατροί προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του οδηγού, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο λίγο αργότερα, είπε ο Γουίντερς.

Η αστυνομία έχει συντονιστεί με ερευνητές από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, είπε, προσθέτοντας: «Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή».

Το προξενείο είπε ότι «καταδικάζει σθεναρά αυτή τη βίαιη επίθεση και διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό».

Αργότερα ανακοίνωσε ότι το γραφείο θεωρήσεων visa θα κλείσει προσωρινά.

Το Σαν Φρανσίσκο, στη βόρεια Καλιφόρνια, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό εθνοτικών Κινέζων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα