ΑΘΗΝΑ
09:33
|
27.05.2024
Πάνω από 800.000 αιτήσεις καταχωρίστηκαν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Νορβηγία και στην Ελβετία μέχρι τον Οκτώβριο
Τις πιο θεαματικές αυξήσεις κατέγραψαν η Λετονία και η Εσθονία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην Ελβετία και τη Νορβηγία αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 1 εκατομμυρίου φέτος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού της Ε.Ε. για το Άσυλο που επικαλείται στο σημερινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο αριθμός έχει αυξηθεί αλματωδώς σε σχέση με την περασμένη χρονιά και αγγίζει τις 800.000 έως τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ρεκόρ μετά το 2016.

Συγκεκριμένα, στα 29 κράτη κατατέθηκαν 801.459 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου από την 1η Ιανουαρίου ως την 3η Οκτωβρίου.

Τις πιο θεαματικές αυξήσεις κατέγραψαν η Λετονία (+168%) και η Εσθονία (+119%), γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω Λευκορωσίας.

Η Γερμανία κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση (+74%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, με το ένα τρίτο των αιτήσεων να αφορούν σε Σύρους πολίτες, ακολουθούμενους από Αφγανούς και Τούρκους.

Στους αντίποδες, τις μεγαλύτερες μειώσεις κατέγραψαν η Δανία (-56%), η Μάλτα (-54%), η Κύπρος (-52%) και η Αυστρία (-41%).

Η χώρα όπου υποβλήθηκαν μακράν οι λιγότερες αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου μέχρι στιγμής είναι η Ουγγαρία (26).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών θα στήσει ο Δήμος Αθηναίων

Αρμενία: Δεκάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση Πασινιάν

Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορική ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό της Ράφα

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα