ΑΘΗΝΑ
00:02
|
04.05.2024
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και οδήγησε σε μερική κατάρρευση ενός από τους χώρους στάθμευσης.
Φωτιά στο πάρκινγκ του αεροδρομίου Λούτον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου της Βρετανίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις μέχρι τις 15:00 τοπική ώρα την Τετάρτη, μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο που προκάλεσε ευρύτερη πυρκαγιά που οδήγησε σε μερική κατάρρευση ενός από τους πολυώροφους χώρους στάθμευσης.

Δεν υπήρξαν θύματα από τη φωτιά, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αργά το απόγευμα της Τρίτης 10/10. Εικόνες από το σημείο της πυρκαγιάς δείχνουν τεράστιες φλόγες να διαπερνούν την κατασκευή που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Προτεραιότητά μας παραμένει η υποστήριξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού μας. Ως εκ τούτου, λάβαμε τώρα την απόφαση να αναστείλουμε όλες τις πτήσεις μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανάρτηση στο X.

Η αναστολή είχε προηγουμένως οριστεί να διαρκέσει έως τις 11:00 τοπική ώρα.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έως και 1.200 αυτοκίνητα θα μπορούσαν να βρίσκονταν στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων τη στιγμή της φωτιάς και ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης αναμένεται να παραμείνουν στο σημείο για αρκετές ώρες.

«Το μισό κομμάτι της κατασκευής καταστράφηκε πλήρως στην πυρκαγιά και το κτίριο υπέστη σημαντική δομική κατάρρευση», πρόσθεσε η Πυροσβεστική, ενώ το χαρακτήρισε ως σοβαρό περιστατικό.

Θα γίνει πλήρης έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ανέφεραν.

Στο μεταξύ τέσσερις πυροσβέστες και ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Το Λούτον είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας μετά το Χίθροου, το Γκάτγουικ, το Στάνστεντ και το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Το 2022 εξυπηρετούσε 13,3 εκατομμύρια επιβάτες, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet, οι πτήσεις της οποίας εκτελούνται από το αεροδρόμιο του Λούτον, ανακοίνωσε ότι «οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή κάποια διακοπή στις πτήσεις τους». Η Ryanair και η Wizz Air δήλωσαν ότι θα επικοινωνήσουν με τους επιβάτες που επηρεάζονται το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα