ΑΘΗΝΑ
12:20
|
26.02.2024
Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης θα κυμανθεί στα ίδια με πέρσι επίπεδα, όμως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι διευρυμένα για οικογένειες με παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ερχόμενη Παρασκευή, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, εν μέσω αβεβαιότητας και ανησυχιών ότι η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή θα εκτοξεύσει τις διεθνείς τιμές και θα έχει συνέπειες και στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες από παράγοντες της αγοράς καυσίμων, από την Παρασκευή η τιμή που θα δουν στις αντλίες οι καταναλωτές θα κυμαίνεται από 1,45 έως 1,50 ευρώ το λίτρο, λίγο πάνω από την τιμή που ξεκίνησε πέρσι μετά και την κρατική επιδότηση που φέτος δεν υφίσταται.

Την ίδια στιγμή η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent, αν και χθες κατέγραψε μικρή πτώση, διατήρησε την άνοδο 4% που είχε σημειώσει στις αρχές της εβδομάδας καθώς οι αγορές εξακολουθούν να αξιολογούν τους κινδύνους από μια πιθανή γενικότερη αναστάτωση στη Μέση Ανατολή λόγω της έξαρσης της Ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ανεξάρτητα από το πως θα κινηθούν οι διεθνείς τιμές, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι το ύψος του επιδόματος θέρμανσης θα κυμανθεί στα ίδια με πέρσι επίπεδα, όμως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι διευρυμένα για οικογένειες με παιδιά, ενώ το φετινό επίδομα δεν θα είναι «διπλό» για όσους προχωρήσουν σε αλλαγή καυσίμου, όπως έγινε πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το επίδομα θέρμανσης που θα χορηγηθεί ξεκινά από τα 100 ευρώ και φθάνει τα 800 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού.
  • Το εισοδηματικό όριο παραμένει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Αυτό σημαίνει ότι το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί διαμορφώνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με δυο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος αυξάνεται από 33.000 ευρώ σε 39.000 ευρώ.
  • Το επίδομα δίνεται σε φυσικά πρόσωπα τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, μπλε κηροζίνη, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.
  • Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται για πρώτη φορά όριο τζίρου 80.000 ευρώ ετησίως. Έτσι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που εμφάνισαν φέτος στη φορολογική δήλωση ακαθάριστα έσοδα από την άσκηση του επαγγέλματός τους πάνω από 80.000 ευρώ αποκλείονται αυτομάτως από το επίδομα θέρμανσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίκη στην Καβάλα: Έδεσαν, ακρωτηρίασαν και έκαψαν σκύλο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 42χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τη σύζυγό του

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα