ΑΘΗΝΑ
06:41
|
06.05.2024
Οι δύο συλληφθέντες έδιναν παράνομες πληροφορίες σε γραφείο τελετών για το ποιοι ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Γραφείο κηδειών στη Λέσβο δωροδοκούσε τραυματιοφορείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρυσές δουλειές στις πλάτες ετοιμοθάνατων ανθρώπων φαίνεται πως έκαναν δύο τραυματιοφορείς οι οποίοι συνελήφθησαν στη Λέσβο με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν με τοπικό γραφείο τελετών και έδιναν πληροφορίες για το ποιοι ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για -κατά περίπτωση- δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και δωροδοκία, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι δύο υπάλληλοι του Νοσοκομείου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών για τους ετοιμοθάνατους ασθενείς, εξαιτίας της σοβαρότητας κατάστασης της υγείας τους. Από τη διαδικασία αυτή έβγαζαν κέρδος, αναφέρει το Υπουργείο Προ.Πο σε ανακοίνωσή του.

Η εισαγγελία Λέσβου διέταξε στη συνέχεια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από αυτή διαπιστώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, με τους «συνεργάτες» να μοιράζονται τη «λεία».

Από τις επακόλουθες έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων και το γραφείο τελετών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 18.240 ευρώ, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα