ΑΘΗΝΑ
02:41
|
18.05.2024
Καταδικάστηκε να πληρώσει 4.500 σουηδικές κορώνες επειδή δεν εγκατέλειψε μια διαμαρτυρία για το κλίμα τον Ιουλιο.
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ στο περιφερειακό δικαστήριο του Μάλμο, στη Σουηδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ κρίθηκε ένοχη για παράβαση αστυνομικής εντολής και της επιβλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT την Τετάρτη, τη δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε πρόστιμο για το ίδιο αδίκημα.

Η Τούνμπεργκ, 20 ετών, καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 4.500 σουηδικών κορωνών (390 ευρώ) επειδή δεν εγκατέλειψε μια διαμαρτυρία για το κλίμα στις 24 Ιουλίου, όταν η αστυνομία της διέταξε να το κάνει. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε της επιβληθεί πρόστιμο 1.500 σουηδικών κορωνών για το ίδιο αδίκημα.

«Δεν υπάρχουν νόμοι που να μας προστατεύουν μακροπρόθεσμα από την απληστία που προσπαθεί να μας παρασύρει στον γκρεμό», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ετυμηγορία. «Εμείς οι νέοι δεν θέλουμε να δούμε το μέλλον μας να μας αφαιρείται», είπε σύμφωνα με το ΤΤ.

Στις 24 Ιουλίου, η Τούνμπεργκ και άλλοι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ομάδας Reclaim the Future έκλεισαν τον δρόμο καθώς φορτηγά πετρελαίου προσπαθούσαν να οδηγήσουν στο λιμάνι του Μάλμο και απομακρύνθηκαν βίαια από την αστυνομία, λίγες μόνο ώρες αφότου καταδικάστηκε για παρόμοια ενέργεια τον Ιούνιο.

Η μη υπακοή σε αστυνομική εντολή επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έξι μηνών στη Σουηδία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα