ΑΘΗΝΑ
18:15
|
02.05.2024
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, και ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς το βράδυ της Τετάρτης.
Το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, αλλά και εκείνο της Δαμασκού, αναφέρεται πως χτυπήθηκαν σήμερα από το Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσημη τηλεόραση της Συρίας ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, ότι ισραηλινή επίθεση είχε στόχο τα δύο κύρια αεροδρόμια της πρωτεύουσας, Δαμασκού, και της πόλης του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.

Πηγή ασφαλείας της Συρίας είπε στο Sputnik: «Ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε έναν αριθμό πυραύλων από πάνω από τα κατεχόμενα εδάφη, στοχεύοντας την περιοχή της πρωτεύουσας, Δαμασκού», προσθέτοντας ότι «άλλα αεροσκάφη στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου με πυραύλους που κατευθύνθηκαν από πάνω από τα χωρικά ύδατα, μακριά στις συριακές ακτές».

Αναφέρεται πως όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια έχουν ανασταλεί.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, και ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους το βράδυ της Τετάρτης τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν τη θέση τους για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων, στα οποία είναι εκτεθειμένοι, και τη νόμιμη αντίστασή του για την υπεράσπιση του δίκαιου σκοπού του και την αποκατάσταση των σφετερισμένων δικαιωμάτων του.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ τόνισε ότι οι είναι οι σιωνιστικές πολιτικές που ευθύνονται το αίμα, τονίζοντας την ανάγκη ταχείας δράσης σε αραβικό και ισλαμικό επίπεδο για την προστασία του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαψεύδονται οι φήμες πως κινδύνευσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Μετά τη διάδοση της φήμης ότι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, βρισκόταν σε ιρανικό αεροπλάνο κατά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενημερωμένες πηγές διέψευσαν αυτή τη φήμη, αναφέρει

το nournews.ir.

Υποστηρίχθηκε ότι το ιρανικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών είχε αλλάξει δρομολόγιο κατά την αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Αν και το ιρανικό αεροσκάφος Mahan με κωδικό IRM146 δεν μπόρεσε να προσγειωθεί λόγω της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών δεν επέβαινε στο αεροπλάνο και ταξίδευε προς τη Βαγδάτη του Ιράκ κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αναφέρει το nournews.ir.

Οι Αμίρ Αμπντολαχιάν και αλ-Αράχι σήμερα (πηγή: PressTv)

Ο Χοσείν Αμίρ Αμπντολαχιάν συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράκ, Κασίμ αλ- Αράχι, για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα, ανάφερε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα το ιρανικό PressTv.

Αυτή τη φορά το Ισραήλ σχολίασε το χτύπημα

Ενώ το τωρινό χτύπημα του Ισραήλ ενάντια στη Συρία δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με την τρέχουσα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, που αυτή τη στιγμή εντοπίζεται κυρίως στον αποκλεισμό και βαρύτατο ισραηλινό βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας μετά την εξαπόλυση της επιθετικής επιχείρησης «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα» εκ μέρους της παλαιστινιακής Χαμάς, θα πρέπει να σημειωθεί πως έχουν περάσει μόλις δέκα ημέρες από μια προηγούμενη αεροπορική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες του στρατού της Συρίας.

Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στον βόρειο γείτονά του, στοχεύοντας κυρίως δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και μαχητές της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, καθώς και θέσεις του συριακού στρατού, αν και πολύ σπάνια σχολιάζει τα χτυπήματά του στη συριακή επικράτεια.

Αυτή τη φορά, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, Αβισάι Αντράι σχολίασε το χτύπημα:

«Χτυπάμε τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου στη Συρία και προκαλούμε το Ιράν και το καθεστώς Άσαντ να απαντήσουν στην κυριαρχία του Ισραήλ. Αυτό είναι απάντηση στην εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων από τη Συρία, οι περισσότεροι από τους οποίους έπεσαν εντός συριακού εδάφους.

Αν και ο Μπασάρ αλ Άσαντ διέταξε προσωπικά την εκτόξευση τους, έπεσαν στη Συρία. Ο συριακός στρατός φαίνεται να έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα καταστροφικής αποτυχίας. Η επίθεση στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου είναι μια πρώτη απάντηση σε αυτό που συνέβη. Θα καταστρέψουμε περισσότερους στόχους στη Συρία τις επόμενες ημέρες».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα