ΑΘΗΝΑ
04:55
|
01.05.2024
Δύο Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικού πλήγματος στο Ντέιρ Αζ Ζορ, στα ανατολικά της χώρας.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης εναντίον στρατιωτικών θέσεων στη περιοχή Ντέιρ Αζ Ζορ της Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε ότι η τελευταία επίθεση από το Ισραήλ πραγματοποιήθηκε στις 23:50 μ.μ τοπική ώρα, χθες Δευτέρα.

«Ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση εναντίον ορισμένων θέσεων των ενόπλων δυνάμεών μας στην περιοχή της Ντέιρ Αζ Ζορ και η επίθεση οδήγησε στον τραυματισμό δύο στρατιωτών και σε ορισμένες υλικές απώλειες», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Το Ισραήλ επιδίδεται εδώ και χρόνια σε σειρά επιθέσεων στη Συρία εναντίον στόχων που θεωρεί πως συνδέονται με το Ιράν, εν μέσω της αυξανόμενης επιρροής της Τεχεράνης στη χώρα από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τα τανκς του κατέστρεψαν δύο συριακές εγκαταστάσεις στα Υψίπεδα του Γκολάν. Τα τανκς επιτέθηκαν σε μια τοποθεσία στη συριακή πλευρά της οριοθέτησης μεταξύ των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψίπεδων του Γκολάν στα δυτικά και των εδαφών που ελέγχονται από τη Συρία στα ανατολικά, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα