ΑΘΗΝΑ
23:25
|
08.05.2024
Το αεροδρόμιο του Χαλεπίου έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές φέτος.
Τα αεροδρόμια της Συρίας και της Δαμασκού έχουν γίνει επανειλημμένα στόχοι ισραηλινών επιθέσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο διάδρομο προσγείωσης και να διακοπεί η λειτουργία του, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

«Γύρω στις 4:30 π.μ. [01:30 GMT]… ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε εναέρια επίθεση από την κατεύθυνση της Μεσογείου δυτικά της Λαττάκειας, με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ζημιές στο διάδρομο του αεροδρομίου.

Το Ισραήλ σπάνια σχολιάζει τις επιθέσεις που πραγματοποιεί στη Συρία, αλλά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να επεκτείνει την παρουσία του στη χώρα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP: «Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα στα ξένα μέσα ενημέρωσης».

Κατά τη διάρκεια περισσότερων από 12 ετών εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφός της, στοχεύοντας κυρίως δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και μαχητές της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ καθώς και θέσεις του συριακού στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Μεταφορών της Συρίας, Σουλεϊμάν Χαλίλ, δήλωσε ότι η ζημιά επικεντρώθηκε στον μόνο λειτουργικό διάδρομο προσγείωσης, προσθέτοντας ότι «οι ομάδες συντήρησης θα ξεκινήσουν εργασίες επισκευής σήμερα για να επιστρέψει το αεροδρόμιο σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό».

Οι πτήσεις εξετράπησαν προς τα αεροδρόμια της Δαμασκού και της Λαττάκειας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης αποθήκες όπλων στο παρακείμενο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ναϊράμπ.

Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν επανειλημμένα προκαλέσει την ακύρωση πτήσεων στα αεροδρόμια του Χαλεπίου και της Δαμασκού, τα οποία ελέγχονται και τα δύο από την κυβέρνηση.

Το αεροδρόμιο του Χαλεπίου έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές φέτος. Μόνο τον Μάιο το αεροδρόμιο χτυπήθηκε δύο φορές με τη λειτουργία του να διακόπτεται.

Διαβάστε επίσης:

Στις αρχές Μαΐου, οι ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή του Χαλεπίου σκότωσαν τέσσερις Σύρους αξιωματικούς και τρεις μαχητές που υποστηρίζονταν από το Ιράν και ανάγκασαν τις πτήσεις να σταματήσουν, σύμφωνα με το εδραζόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης της 7ης Μαρτίου, ενώ μια άλλη επίθεση δύο εβδομάδες αργότερα κατέστρεψε μια αποθήκη που φερόταν να περιέχει όπλα και να χρησιμοποιείτο από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, ανέφερε τότε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι σημερινές επιθέσεις έρχονται μια εβδομάδα αφότου δύο μαχητές που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε τοποθεσίες κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του οποίου η πληροφόρηση βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα