ΑΘΗΝΑ
13:53
|
10.05.2024
Ο δράστης συνελήφθη, αφού τραυμάτισε και άλλους δυο-Το σχολείο θα επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.
Νεκρός καθηγητής στη Γαλλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας καθηγητής σκοτώθηκε και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν δήλωσε, ότι η επίθεση έγινε στο γυμνάσιο Γκαμπέτα στη βόρεια πόλη Αράς.

Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν, ότι ο δράστης συνελήφθη, ενώ πιστεύεται ότι είναι περίπου 20 ετών και τσετσενικής καταγωγής.

Το γαλλικό κανάλι BFMTV μετέδωσε, ότι ο αδερφός του δράστη έχει επίσης συλληφθεί από την αστυνομία. Το κανάλι ανέφερε, ότι ο νεκρός ήταν καθηγητής γαλλικής γλώσσας, ενώ ένας καθηγητής γυμναστικής μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε.

Ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ», ή «Ο Θεός είναι μεγάλος», κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είπε η αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι ο δράστης ήταν πρώην μαθητής του σχολείου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί το σχολείο αργότερα σήμερα μαζί με τον υπουργό Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, από την πλευρά της, ακύρωσε το ταξίδι της στην Ορλεάνη της κεντρικής Γαλλίας, για να επιστρέψει στο Παρίσι. Την ίδια ώρα, η Εθνοσυνέλευση δήλωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες της σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέντη: Παραδόθηκε ύποπτος για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού

Αξιωματούχος Πεζοναυτών των ΗΠΑ: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρίπτει τα δικά του drones»

Service και συμπερίληψη

Ράφα: Ισραηλινά τανκς «έκοψαν» την πόλη στη μέση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα