ΑΘΗΝΑ
06:50
|
02.05.2024
Η Χεβρώνα και η Ιεριχώς της Δυτικής Όχθης έχουν αποκλειστεί από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Βίντεο εικονίζει έποικο να πυροβολεί υπό την προστασία στρατιώτη.
Εικόνες από τη Χεβρώνα το μεσημέρι της 13ης Οκτωβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έκλεισαν με τσιμεντόλιθους τη βόρεια είσοδο της Χεβρώνας, «Ρας αλ-Γιούρα» στη Δυτική Όχθη.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμεις κατοχής έφεραν με βαρέα οχήματα τσιμεντόλιθους και ένα τροχόσπιτο για τους στρατιώτες της και έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο προς την πόλη.

Αναφέρεται ότι η Χεβρώνα έχει γίνει μάρτυρας βίαιων συγκρούσεων με τις δυνάμεις κατοχής προς υποστήριξη της Γάζας εδώ και αρκετές ημέρες. Στη Χεβρώνα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν τοποθετήσει στρατιωτικά σημεία ελέγχου σε όλες τις εισόδους της πόλης, τις πόλεις και τους καταυλισμούς της και έχουν κλείσει ένας αριθμός από αυτά με σιδερένιες πύλες, τσιμεντόλιθους και χωμάτινα αναχώματα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, παλαιστινιακά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ένας Ισραηλινός έποικος πυροβόλησε έναν Παλαιστίνιο στα νότια της Χεβρώνας. Βίντεο εικονίζει τον ένοπλο έποικο να χτυπά τον Παλαιστίνιο από μικρή απόσταση κι εκείνος να σωριάζεται στο έδαφος. Ο ένοπλος φαίνεται να προστατεύεται την ώρα του δολοφονικού χτυπήματος από έναν στρατιώτη του ισραηλινού στρατού.

Στην Ιεριχώ, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έκλεισαν τις εισόδους της πόλης με στρατιωτικά σημεία ελέγχου και έκλεισαν το νότιο σημείο ελέγχου με μια σιδερένια πύλη.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμεις κατοχής ενίσχυσαν τα στρατιωτικά τους μέτρα στην περιοχή της Ιεριχούς, έκλεισαν ερμητικά τις τρεις κύριες εισόδους της πόλης, και κυρίως τη νότια είσοδο, και εμπόδισαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα