ΑΘΗΝΑ
06:23
|
03.05.2024
Σήμερα στο Πεκίνο και την Τετάρτη στην Πιονγκγιάνγκ ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Λαβρόφ και Γι συναντήθηκαν σήμερα στο Πεκίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι υποδέχθηκε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ενόψει της αναμενόμενης επίσκεψης, αύριο Τρίτη, στην Κίνα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία διεθνούς φόρουμ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων της πρωτοβουλίας Belt and Road.

Όπως ανέφερε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κάθε πτυχή των διμερών σχέσεων στην επικείμενη συνάντησή τους,

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε ξανά το Πεκίνο και έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε ανοδική πορεία, ενόψει της άφιξης του Προέδρου Πούτιν στην Κίνα. Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για την 74η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας. Οι σχέσεις μας βρίσκονται σε άνοδο και οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν κάθε σχετική πτυχή όταν συναντηθούν αύριο και μεθαύριο», σημείωσε ο Λαβρόφ, μετά τη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του.

«Εκτιμούμε το σχέδιο Belt and Road, ως μέρος των προσπαθειών για προώθηση της συνεργασίας με βάση την ισότητα και το αμοιβαίο όφελος σε ολόκληρη την ευρασιατική ήπειρο», επεσήμανε, αναφερόμενος και σε περιφερειακές πρωτοβουλίες όπως η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, η ASEAN και άλλοι οργανισμοί οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον γεωπολιτικό και οικονομικό χώρο. «Μας ενδιαφέρει το τρίτο διεθνές φόρουμ Belt and Road να είναι επιτυχημένο», τόνισε.

«Το ίδιο το γεγονός ότι σχεδόν 150 αντιπροσωπείες που εκπροσωπούν διάφορες χώρες και οργανισμούς θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση υπογραμμίζει τη σημασία αυτού του έργου και τις πολύ καλές προοπτικές του», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή του Προέδρου Πούτιν θα προσθέσει πολλά στην επιτυχία του Φόρουμ και θα συμβάλει επίσης στην προώθηση της στρατηγικής μας αλληλεπίδρασης», δήλωσε, από την πλευρά το ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Στην Βόρεια Κορέα ο Λαβρόφ

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Πεκίνο, ο Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί στην Βόρεια Κορέα.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 18-19 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε τη Ρωσία στις 12-17 Σεπτεμβρίου και είχε συνομιλίες με τον Πούτιν, μετά τις οποίες ο Πεσκόφ ανέφερε ότι ο Πούτιν αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη την πρόσκληση του Κιμ να επισκεφθεί τη χώρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι λεπτομέρειες της επίσκεψης θα συντονιστούν, μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψη Λαβρόφ στην Πιονγκγιάνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα