ΑΘΗΝΑ
07:11
|
02.05.2024
ΗΠΑ-δολοφονία 6χρονου Παλαιστίνιου: Το μίσος του δολοφόνου και τα τελευταία λόγια του αγοριού.
Δολοφονία 6χρονου Παλαιστίνιου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τελευταία λόγια του 6χρονου μουσουλμάνου αγοριού, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ένα ύποπτο έγκλημα μίσους το Σάββατο (14/10) ήταν «Μαμά, είμαι καλά», είπε ο θείος του καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν για το παιδί.

Τη Δευτέρα (16/10), το Mosque Foundation στο προάστιο Μπρίτζβιου του Σικάγο ξεχείλισε με κόσμο στα πεζοδρόμια, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του εγκλήματος του μικρού παιδιού και να προσευχηθούν για τη μνήμη του. Η αστυνομία δήλωσε, ότι ο μικρός Φαούμ δέχθηκε επίθεση επειδή ήταν μουσουλμάνος. Η κηδεία του παιδιού πραγματοποιήθηκε την ώρα, που ο δολοφόνος εμφανιζόταν στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αγοριού. Ο 71χρονος ύποπτος, σύμφωνα με πληροφορίες έκανε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα καθώς φέρεται να ήταν αναστατωμένος από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, μητέρα του 6χρονου αγοριού, η 32χρονη Χανάν Σαχίν, τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση του 71χρονου, με αποτέλεσμα να μην παραστεί στην κηδεία του γιου της, καθώς αναρρώνει στο νοσοκομείο.

«Είμαι σοκαρισμένη, αλλά δεν εκπλήσσομαι», είπε μια μητέρα 3 παιδιών που ζει κοντά στο τζαμί. «Ανησυχούμε για τα παιδιά μας και περισσότερο ανησυχούμε για τα ανίσχυρα παιδιά σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται τώρα στην Παλαιστίνη και στη Γάζα».

Θρήνοι έξω από το τζαμί όπου έγινε η κηδεία

Η ίδια πρόσθεσε, ότι τα τοπικά σχολεία έχουν λάβει επιπλέον προφυλάξεις λόγω των γεγονότων στο Ισραήλ και τη Γάζα, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς ηγέτες και τις οργανώσεις των μέσων ενημέρωσης, ότι είναι προκατειλημμένοι κατά των Παλαιστινίων, ενθαρρύνοντας μια ατμόσφαιρα μίσους.

Ο θείος του 6χρονου αγοριού και εκπρόσωπος της οικογένειας, ο Γιούσεφ Χάνον, τόνισε ότι πριν από τη δολοφονία του παιδιού «δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι κακό θα συμβεί» μεταξύ του φερόμενου δολοφόνου και του παιδιού. Το αγοράκι και η μητέρα του ζούσαν σε ένα σπίτι που ανήκε στον 71χρονο φερόμενο ως δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα είχε παρευρεθεί και στα γενέθλια του 6χρονου μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

«Ήταν φιλικός με όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως με το παιδί, το οποίο αντιμετώπιζε σαν εγγονό του», είπε ο Χάνον στο BBC. «Του έδινε και δώρα».

Ο Χάνον δήλωσε ότι ο ο 6χρονος Γουαντέα «Αγαπούσε το σχολείο του, αγαπούσε τους δασκάλους του, αγαπούσε τη μητέρα του. Αγαπούσε τη ζωή, ήταν έναν κανονικό 6χρονο παιδί, πάντα με χαμόγελο».

Ένας άλλος θείος, ο Μαχμούντ Γιούσεφ, είπε: «Όταν μαχαιρώθηκε ο Γουαντέα τα τελευταία του λόγια στη μαμά του ήταν «Μαμά, είμαι καλά».

Ο θυμός του 71χρονου για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ο εισαγγελέας δήλωσε στο δικαστήριο, ότι ο 71χρονος ήταν θυμωμένος με τη μητέρα του 6χρονου «για αυτό που συνέβαινε στην Ιερουσαλήμ».

Οι εισαγγελείς αποκάλυψαν, ότι ο 71χρονος άκουγε συντηρητικό ραδιόφωνο και είχε γίνει όλο και πιο παρανοϊκός για την παρουσία της παλαιστινιοαμερικανικής οικογένειας στο σπίτι του. Ο 6χρονος Γουαντέα γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αφού η μητέρα του ήρθε στη χώρα πριν από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η σύζυγος του 71χρονου είπε στην αστυνομία, ότι ο σύζυγός της φοβόταν ότι θα τους επιτεθούν άτομα με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή και ότι η καταστροφή θα έπληττε το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ καθώς είχε αποσύρει 1.000 $ από μια τράπεζα!

Το πρωί του Σαββάτου, η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του στο Πλέινφιλντ του Ιλινόις, περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγο. Σύμφωνα με μηνύματα που μοιράστηκε η οικογένεια με το τοπικό τμήμα του Συμβουλίου για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις (Κάιρ), ο 71χρονος επιχείρησε να πνίξει τη μητέρα του 6χρονου και είπε: «Εσείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε».

Ο 71χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά επίθεση με φονικό όπλο και δύο κατηγορίες για εγκλήματα μίσους.

Ντυμένος με κόκκινα ρούχα φυλακής κρατήθηκε χωρίς εγγύηση και του δόθηκε εντολή να μην έχει καμία επαφή με τη μητέρα του 6χρονου αγοριού. Μίλησε μόνο εν συντομία για να επιβεβαιώσει ότι θα χρειαζόταν δημόσιο συνήγορο με εντολή του δικαστηρίου και ότι κατανοούσε τις κατηγορίες εναντίον του, προτού τον οδηγήσουν πίσω στη φυλακή της κομητείας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι ανοίγει έρευνα για εγκλήματα μίσους.

Τη Δευτέρα, η αυλή έξω από το σπίτι του 71χρονου, ήταν διάσπαρτη με χειροποίητες πινακίδες και ξύλινους σταυρούς. Σωροί παιδικών παιχνιδιών ήταν ορατοί στην πίσω αυλή, στοιχεία του παιδότοπου που τα μέλη της οικογένειας του παιδιού, είπαν ότι ο ιδιοκτήτης τα είχε φτιάξει για το αγόρι.

Μετά τη σύλληψή του, οι γείτονες δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το σπίτι, με λούτρινα ζωάκια, ένα μαξιλάρι Spider-Man, μπαλόνια και μια ταμπέλα που έγραφε: «Αναπαύσου εν ειρήνη πολύτιμο αγόρι!».

Ξύλινοι σταυροί έξω από το σπίτι όπου σημειώθηκαν τα μαχαιρώματα

Στην κηδεία του μικρού Γουαντέα υπήρξε ισχυρή παρουσία ασφαλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια γειτονιά γνωστή ως Μικρή Παλαιστίνη. Σε αυτή τη γωνιά του προαστίου, τα τοπικά καταστήματα έχουν πινακίδες στα αγγλικά και στα αραβικά και οι επιχειρήσεις φέρουν την παλαιστινιακή και την αμερικανική σημαία δίπλα-δίπλα.

«Αυτό το παιδί θα έπρεπε να πηγαίνει στο σχολείο και αντ’ αυτού είμαστε εδώ σήμερα για την κηδεία του», είπε ο Σάιντ Χαν, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ισλαμικών Οργανώσεων του Ευρύτερου Σικάγο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα