ΑΘΗΝΑ
01:09
|
02.05.2024
Εκδήλωση-συζήτηση από την αντι-ΝΑΤΟ Δράση την Παρασκευή 20/10 στην ΕΣΗΕΑ με ομιλητή τον Κρίτωνα Ηλιόπουλο.
Εκδήλωση-συζήτηση στις 20/10 στην ΕΣΗΕΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μέλος του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ απευθύνθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων. Στον Καναδά οι βουλευτές του Κοινοβουλίου χειροκρότησαν θερμά τον υπερήλικα «Ουκρανό ήρωα» πρώην στρατιώτη των Waffen SS ενώ ο ιστότοπος Politico έβαλε τον ναζισμό στο «πλυντήριο» γράφοντας πως «Δεν διέπρατταν όλα τα μέλη των SS σφαγές!».

Είναι πολλές οι αφορμές στις μέρες μας που δείχνουν μια προσπάθεια αναθεωρητικών κύκλων να «ελαφρύνουν» τα εγκλήματα του ναζισμού. Για αυτόν τον λόγο η αντι-ΝΑΤΟ Δράση πραγματοποιεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) μια εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Διαδρομές των Ναζί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε βόρεια και νότια Αμερική, δυτική και ανατολική Ευρώπη. Η Ιστορία, τα πρόσωπα και οι ιδέες στην εξέλιξή τους προς το σύγχρονο νεοφασισμό». Κεντρικός ομιλητής είναι ο Κρίτωνας Ηλιόπουλος (μεταφραστής βιβλίων).

Η αντι-ΝΑΤΟ Δράση αναφέρει αναλυτικά για τη συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ:

Ο ναζισμός σηκώνει κεφάλι. Οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλισμού προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να τον ξεπλύνουν, να σβήσουν τις μνήμες των λαών, να ξαναγράψουν την ιστορία όπως τους βολεύει για τα σύγχρονα αιματηρά τους σχέδια στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη, την Αφρική και σε όποιο σημείο του πλανήτη οι λαοί τολμούν να αμφισβητούν την ηγεμονία τους.

Υπερήλικας Ουκρανός Εθελοντής των SS χειροκροτείται από το κοινοβούλιο του Καναδά και γίνεται γραμματόσημο στην Ουκρανία. ‘Δεν διέπρατταν όλα τα μέλη των SS σφαγές’, γράφει το Politico. Στην Ουκρανία αγάλματα του Μπαντέρα παίρνουν τη θέση μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης. Στην Ε.Ε. ο φασισμός και ο ναζισμός ήταν απλά το ένα από τα δυο άκρα. Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία αρνούνται να βγει ψήφισμα του ΟΗΕ καταδίκης του φασισμού.

Ας πιάσουμε το ιστορικό νήμα από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τι απέγιναν οι ηττημένοι Ναζί; Πώς διέφυγαν; Πού βρέθηκαν; Πώς έδρασαν; Πώς φτάσαμε να υμνούνται εκεί ακριβώς που διέπραξαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα;

Τα παραπάνω ερωτήματα έχει μελετήσει και θα προσεγγίσει ο Κρίτωνας Ηλιόπουλος (μεταφραστής βιβλίων) στην εκδήλωση της αντι-ΝΑΤΟ Δράσης, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα