ΑΘΗΝΑ
12:06
|
19.05.2024
Σε βάρος του είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που οδήγησε στο δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.
Εικόνα από την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, μετά την πολύωρη απολογία του στον εφέτη ανακριτή για τη σιδηροδρομική τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. Ο κ. Πατέρας κλήθηκε να πληρώσει εγγύηση 50.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. 

Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Παράλληλα ο κ. Πατέρας διώκεται και σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος για τον τρόπο που έγινε η μετάταξη του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη, ο οποίος είχε βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Στον ίδιο τον σταθμάρχη, ο οποίος το βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν μόνος του στο πόστο, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Σπύρος Πατέρας δεν απολογήθηκε την ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένο στις 5 Σεπτεμβρίου, γιατί εκείνη την ημέρα σημειώθηκαν οι πλημμύρες που έπνιξαν στη λάσπη τα χωριά της Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Πατέρας, ο οποίος υπέγραψε τη μετάταξη του σταθμάρχη, διώκεται μεταξύ άλλων για παράβαση καθήκοντος. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν βρεθεί προσωρινά κρατούμενοι μόνο ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία, παρά το γεγονός ότι διώκονται συνολικά 15 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα