ΑΘΗΝΑ
04:32
|
03.05.2024
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία «El Al» ανακοίνωσε πτήσεις με… εκπτώσεις για την άρον άρον εκκένωση των Ισραηλινών από την Τουρκία.
Πλήθος κόσμου σε συγκεντρώσεις κατά του Ισραήλ, υπέρ της Παλαιστίνης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη είναι οργή στην Τουρκία μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί με τα εκατοντάδες θύματα στη Γάζα. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι, αστυνομικοί στην πλειονότητά τους, τραυματίστηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη σε μαζική συγκέντρωση κατά του Ισραήλ  κατά τη διάρκεια της οποία οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο συγκρότημα του ισραηλινού προξενείου.

«Συνολικά, 63 άνθρωποι, εκ των οποίων 43 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν κατά τα γεγονότα αυτά», ανέφεραν οι αρχές της Κωνσταντινούπολης. Ένας άνδρας 65 ετών, που βρισκόταν στο σημείο, έχασε τη ζωή του λόγω καρδιακού επεισοδίου, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι περίπου 80.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ (17/10) μπροστά από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίθεση σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Η αστυνομία προχώρησε σε μόλις πέντε συλλήψεις. Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι άμεση ήταν η καταδίκη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το χτύπημα κατά αμάχων: «Το χτύπημα ενός νοσοκομείου που ήταν εκεί γυναίκες, παιδιά και αθώοι πολίτες είναι το τελευταίο παράδειγμα των επιθέσεων του Ισραήλ, μακριά από τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες. Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σε ανακοίνωσή του «βαθιά αγανάκτηση που εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της στόχευσης νοσοκομείου στη Γάζα». Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο αναφέρει ότι «καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις». Επίσης, το γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας χαρακτήρισε γρήγορα τον ισχυρισμό του Ισραήλ περί χτύπημα της Ισλαμικής Τζιχάντ ως «#FakeNews» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η τουρκική ηγεσία θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του προεδρικού κόμματος AKP στη Βουλή, την Οζλέμ Ζενγκίν, την οποία επικαλέστηκε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και το ιδιωτικό δίκτυο NTV, η ανακοίνωση για την κήρυξη εθνικού πένθους θα επισημοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα.

Πτήσεις με εκπτώσεις από την «El Al»

Ο αερομεταφορέας του Ισραήλ «El Al» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πτήσεις «εκκένωσης» με μειωμένο κόστος για τους Ισραηλινούς πολίτες που θέλουν να φύγουν από την Τουρκία, στον απόηχο της οδηγίας που εξέδωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί πολίτες θα πληρώνουν μόνο τους φόρους των αεροδρομίων, έπειτα από ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών του Ισραήλ.  Το πρόγραμμα πτήσεων εκκένωσης δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα