ΑΘΗΝΑ
17:10
|
02.05.2024
Ποδοσφαιριστές σε Γαλλία και Γερμανία στοχοποιούνται και ενοχοποιούνται για φιλοπαλαιστινιακές θέσεις ή αναρτήσεις τους στα social media.
Νουσαΐρ Μαζράουι και Καρίμ Μπενζεμά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθεία επίθεση εναντίον του άσσου του γαλλικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Καρίμ Μπενζεμά εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν κατηγορώντας τον για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής διατηρεί δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. «Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε με σιγουριά ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη του στο δίκτυο CNews. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή κατηγορία κατά του κατόχου της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί.

Για εξηγήσεις καλείται ο Μαροκινός Νουσαΐρ Μαζράουι από την Μπάγερν

Η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου κάλεσε εσπευσμένα τον Μαροκινό διεθνή αμυντικό της, Νουσαΐρ Μαζράουι να δώσει εξηγήσεις σχετικά με μία ανάρτησή του στο Instagram, στην οποία έπαιρνε θέση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Ο Μαζράουι, ο οποίος έχει 2,3 εκατομμύρια ακολούθους, πήρε θέση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση (μέσω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instragram και μετά διαγράφηκε), ελπίζοντας να δει «τα καταπιεσμένα αδέρφια στην Παλαιστίνη […] να πετυχαίνουν τη νίκη».

Η τοποθέτηση του Μαροκινού μπακ δεν άρεσε σε κάποιους στη Γερμανία. Η ταμπλόιντ Bild έσπευσε να χαρακτηρίσει τον ποδοσφαιριστή «υπασπιστή της τρομοκρατίας». Η Μπάγερν τάχθηκε αμέσως στο πλευρό του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει τη θέση του παίκτη.

Ο Μαζράουι, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στο Μαρόκο αγώνες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, προσπάθησε να εξηγηθεί, δικαιολογώντας τη θέση του «για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο. Που σημαίνει ότι θα είμαι πάντα ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατία, μίσος και βία».

Η εξήγησε δεν έπεισε. Ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU Γιοχάνες Στάινιγκερ ζήτησε από την Μπάγερν να αποπέμψει τον παίκτη και κάλεσε το κράτος να χρησιμοποιήσει όλες τις πιθανές επιλογές για να τον απελάσει από τη Γερμανία.

Το επιχείρημά του βασίζεται στο γεγονός ότι η προεδρία του συλλόγου ήταν τρεις φορές υπό τον Κουρτ Λαντάουερ, έναν Γερμανοεβραίο που απελάθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Μπάγερν, που αποκαλείται υποτιμητικά «εβραϊκή λέσχη» από τους Ναζί, δεν πρέπει να αφήσει αυτή τη θέση να περάσει έτσι, σύμφωνα με τον βουλευτή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα