ΑΘΗΝΑ
22:41
|
04.05.2024
Η αναμενόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, ακυρώθηκε, όχι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά για «λόγους ασφαλείας».
Από τη χθεσινή συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς αναφορά στο Ισραήλ, κατά το πρότυπο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και άλλων δυτικών ηγετών, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με ανακοίνωσή του το χθεσινό πολύνεκρο ισραηλινό χτύπημα εναντίον νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που οδήγησαν στη βαθύτατα οδυνηρή απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νοσοκομείο της Γάζας», αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή επεσήμανε με έμφαση την ανάγκη για προστασία των αμάχων και διασφάλιση των ανθρωπιστικών αξιών και εμμένει στη θέση αυτή», προσθέτει.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, η αναμενόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, ακυρώθηκε, όχι φυσικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά για «λόγους ασφαλείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, μία ώρα μόλις μετά την εκατόμβη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, έκπληξη και οργή προκάλεσε, η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμού του Υπουργείου φωτογραφίας του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη σε χειραψία με τον Ισραηλινό πρέσβη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα