ΑΘΗΝΑ
21:54
|
16.06.2024
Νωρίτερα φέτος, ο αντίπαλος της Nokia, η Ericsson, ανακοίνωσε σχέδια για την απόλυση 8.500 εργαζομένων.
Δεν βγαίνουν τα νούμερα για τον φινλανδικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφασή της να προχωρήσει σε 14.000 απολύσεις ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη, η Nokia σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βουτιά της κερδοφορίας της κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Με την απόφαση να θέσει εκτός, το 16% του εργατικού δυναμικού του, ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός στοχεύει σε μείωση 10% έως 15% στις δαπάνες προσωπικού και αναμένεται να εξοικονομήσει έως και 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος και επιπλέον 300 εκατ. ευρώ το 2025.

Οι σημαντικές απολύσεις έρχονται αφού η Nokia ανέφερε ότι οι καθαρές πωλήσεις του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση στα 4,98 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη της περιόδου μειώθηκαν κατά 69% σε ετήσια βάση στα 133 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα φέτος, ο αντίπαλος της Nokia, η Ericsson, ανακοίνωσε σχέδια για την απόλυση 8.500 εργαζομένων, επίσης ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους.

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, η Nokia αντιμετωπίζει προβλήματα από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και από τις μειώσεις των δαπανών για υποδομές που πραγματοποιούνται από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οι πωλήσεις από τη μεγαλύτερη μονάδα της Nokia με βάση τα έσοδα, τη δραστηριότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας της, μειώθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση στα 2,16 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη για το τμήμα να σημειώνουν πτώση 64% σε ετήσια βάση και το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Αμερική αλλά και στην Ινδία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Πέκα Λούντμαρκ, δήλωσε ότι η μείωση των εσόδων από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε «κάποια συγκράτηση του ρυθμού ανάπτυξης του 5G στην Ινδία, που σήμαινει ότι η ανάπτυξη δεν ήταν πλέον αρκετή για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση στη Βόρεια Αμερική».

Η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει καθαρές πωλήσεις για το σύνολο της χρονιάς μεταξύ 23,2 δισ. ευρώ και 24,6 δισ. ευρώ, τηρώντας τις προβλέψεις της.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, Μπιόργκ Έκχολμ, προειδοποίησε σε δηλώσεις του, χθες Τετάρτη, ότι η υποκείμενη αβεβαιότητα που επηρεάζει τις δραστηριότητες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας της θα συνεχιστεί μέχρι το 2024, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ανάκαμψη των εταιρειών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνες της Adidas για καταγγελία «δωροδοκίας μεγάλης κλίμακας» στην Κίνα

Ποια η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΗΠΑ: Μείον τέσσερις πετρελαιοπηγές μέσα σε μια βδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα