ΑΘΗΝΑ
16:14
|
28.04.2024
Μπαράζ απειλών και σε Βρυξέλλες, Φλάνδρα και στη Βαλλονία του Βελγίου μετά την τρομοκρατική επίσης με δύο Σουηδούς και τον δράστη νεκρό, στη βελγική πρωτεύουσα.
Εκκενώνονται αεροδρόμια στη Γαλλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος συναγερμός σήμερα στη Γαλλία καθώς αεροδρόμια εκκενώθηκαν εκ νέου μετά από απειλές για βόμβα. Πρόκειται για τα αεροδρόμια σε Μπορντό, Ναντ, Λιλ και Μονπελιέ.

Αναμένονται και πάλι μεγάλες καθυστερήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τη Le Figaro. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εξουδετέρωσης βομβών.

Mετά από τους απαραίτητους ελέγχους, δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο και τα αεροδρόμια άρχισαν να ανοίγουν και πάλι σταδιακά.

«Ο έλεγχος από τις κρατικές υπηρεσίες ολοκληρώθηκε στις 11:50 π.μ., και τελικά επέτρεψε στους υπαλλήλους και τους επιβάτες να επιστρέψουν σταδιακά στον τερματικό σταθμό. Η κυκλοφορία σταδιακά θα αποκατασταθεί », δήλωσε το αεροδρόμιο Nantes Atlantique.

Το ίδιο και στη Λιλ, όπου το αεροδρόμιο μπόρεσε να ανοίξει ξανά « σταδιακά » λίγο πριν το μεσημέρι, μετά την άρση του συναγερμού. Δύο πτήσεις χρειάστηκε να εκτραπούν και αναμένονται καθυστερήσεις για τους επιβάτες, προειδοποιεί ωστόσο το αεροδρόμιο.

Προειδοποιήσεις για βόμβες σε Βρυξέλλες, Φλάνδα και στη Βαλλονία του Βελγίου

Δύο σχολεία στη Φλάνδρα, παρακείμενο σουπερμάρκετ, γειτονική πολυκατοικία καθώς και ένα σχολείο στη Βαλλονία εκκενώθηκαν μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Στη Φλάνδρα οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε αθλητικό κέντρο όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα με την αστυνομία να σημειώνει ότι βρίσκονται ειδικοί στο πεδίο, καθώς και σκύλος εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Το σημείωμα σχετικά με τα σχολεία της Φλάνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός στις Βρυξέλλες, όταν επιβάτες τραμ ανέφεραν ότι στο βαγόνι υπήρχε άνδρας που έφερε όπλο στη ζώνη του χωρίς μέχρι τώρα να έχει επιβεβαιωθεί. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.30 το πρωί, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα. Ο οδηγός του τραμ το ακινητοποίησε και οι επιβάτες κατέβηκαν, ενώ ο ύποπτος είχε ήδη αποβιβαστεί. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο και η κυκλοφορία του τραμ σταμάτησε για περίπου μία ώρα.

Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και τις λεπτομέρειες που έδωσαν οι δύο αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα