ΑΘΗΝΑ
06:49
|
02.05.2024
Ο μονόλογός του περιελάμβανε «αποκεφαλισμούς μωρών», τις πλευρές «του Φωτός και του Σκοταδιού» και «το μπλε και το άσπρο που πάντα θα κυριαρχούν».
Ο Φρέντρικ Λαντόου στο τέλος ενός μονολόγου καταφέρθηκε ενάντια στην ενδυματολογική επιλογή της Ινδής παρουσιάστριας Σρέγια Ντούντιαλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Ισραηλινός σχολιαστής που συμμετείχε σε μια συζήτηση σε μια ινδική ειδησεογραφική εκπομπή επιτέθηκε στην οικοδέσποινα για το πράσινο, κόκκινο και μαύρο ρούχο που φορούσε, υποστηρίζοντας ότι αυτό καταδεικνύει μια «προκατάληψη υπέρ της Παλαιστίνης».

Η αλλόκοτη στιχομυθία έλαβε χώρα όταν ο Φρέντρικ Λαντόου, σύμβουλος επιχειρήσεων στο Τελ Αβίβ, και πρώην «στρατηγικός σύμβουλος πολλών πολιτικών και ανώτερος σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών του Ισραήλ», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ερωτήθηκε σχετικά με το αν θα επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Λαντόου ξεκίνησε έναν εκτενή μονόλογο που κράτησε για πάνω από τρία λεπτά, στη διάρκεια του οποίου επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί «αποκεφαλισμών μωρών».

Κορυφώνοντας τον μονόλογό του, ο Ισραηλινός σύμβουλος είπε: «Πρέπει να είστε αντικειμενικοί, δεν μπορείτε να συνεχίσετε την παλαιστινιακή προπαγάνδα, αυτές τις ψευτιές. Είστε στην καλή πλευρά ή στην κακή πλευρά; Στην πλευρά του Φωτός ή του Σκοταδιού, του Καλού ή του Κακού; Αποφασίστε που στέκεστε και βλέπω τα χρώματα που φοράτε απόψε και για αυτό εγώ επίτηδες φορώ μπλε και άσπρο, γιατί με όλο τον σεβασμό, σχετικά με το πράσινο, το κόκκινο και το μαύρο που έχετε βάλει επίτηδες απόψε, το μπλε και το άσπρο θα κυριαρχούν πάντα».

Αφότου έμεινε άφωνη για λίγα δευτερόλεπτα, η αρχισυντάκτρια του Mirror Now, Σρέγια Ντούντιαλ, προέτρεψε τον καλεσμένο «να μην χωρίζει τα χρώματα» με βάση τη θρησκεία, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα λάθος που γίνεται συχνά και στη χώρα της, και προχώρησε, απευθυνόμενη σε άλλη καλεσμένη της εκπομπής η οποία τοποθετήθηκε υπέρ των Παλαιστινίων.

Η Χίμπα Χουσεϊνί μιλούσε για περίπου ένα λεπτό, όταν ο Λαντόου τη διέκοψε, ρωτώντας φωναχτά: «Τελείωσε η προπαγάνδα;» και δημιουργώντας ξανά αμηχανία στην παρουσιάστρια, η οποία επανήλθε στο προηγούμενο θέμα λέγοντας:

«Να σου πω, Φρέντρικ, πως το ρούχο που φοράω είναι ένα σάρι και είναι της γιαγιάς μου. Αν ήταν ζωντανή, θα ήταν περίπου 105 χρονών σήμερα. Δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται για τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και αυτό το σάρι σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει καμία υποστήριξη για οποιαδήποτε πλευρά».

«Αυτό που συνέβη στη Γάζα, ο βομβαρδισμός ενός νοσοκομείου, 500 άνθρωποι νεκροί, είναι απλώς εγκληματικό. Αυτό που φοράω είναι απλά το σάρι της γιαγιάς μου. Δε δηλώνει τίποτα άλλο», είπε η Ντούντιαλ.

Ο Λάντοου, ο οποίος παρουσιάστηκε ως «διοικητής» από το Mirror Now, αποδεσμεύτηκε από την εκπομπή λέγοντας επανειλημμένα: «Κρατείστε το για άλλη περίσταση».

«Φρέντρικ, δεν θα σε αφήσω να διαλέξεις τι θα φορέσω και δεν θα σε αφήσω να διαλέξεις τι θα πω», απάντησε η οικοδέσποινα.

«Θα πω αυτό που έχω να πω. Και θα πω την αλήθεια όπως τη βλέπω. Η αλήθεια, βέβαια, έχει πολλές εκδοχές. Υπάρχει μια εκδοχή που προέρχεται από το Ισραήλ και υπάρχει μια άλλη εκδοχή από τη Γάζα. Τα παρουσιάσαμε και τα δύο, αυτό είναι το δημοσιογραφικό μας καθήκον, Φρέντρικ», κατέληξε.

Η Ντούντιαλ έγραψε αργότερα στο X (πρώην Twitter) ότι «είχε χάσει τα λόγια της».

Μια παλιά ανάρτηση της Ντούντιαλ που φορούσε ένα παρόμοιο σάρι εμφανίστηκε στα social media.

«Η γιαγιά μου θα ήταν ενθουσιασμένη να δει το σάρι της να κάνει το ντεμπούτο του στην εθνική τηλεόραση», έγραφε η δημοσιογράφος στις 15 Αυγούστου 2021, με την ευκαιρία της 75ης Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ινδίας, επισυνάπτοντας μια φωτογραφία της με το παραδοσιακό ινδικό ένδυμα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα