ΑΘΗΝΑ
00:04
|
03.05.2024
Ο Νταβίντ Μπεν Σιόν είναι αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου Σομρόν που εκπροσωπεί 35 εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ανεδαφικοί ισχυρισμοί ενός Ισραηλινού εφέδρου στρατιώτη, ονόματι Νταβίντ Μπεν Σιόν, πως μαχητές της Χαμάς «αποκεφάλισαν μωρά» στην Κφαρ Άζα, έφτασαν να αναπαράγονται δημόσια ακόμα και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε αυτόν τον ψευδή ισχυρισμό κατά τη διάρκεια ομιλίας στον Λευκό Οίκο στις 10 Οκτωβρίου, χωρίς να δεχτεί κριτική από τα μεγάλα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ισχυρισμοί που «ξεφούρνισε» ο Ισραηλινός στρατιώτης έχουν άλλωστε αναπαραχθεί από διεθνή ΜΜΕ και αλλά και από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Grayzone, ταυτοποίησε τον Μπεν Σιόν ως έναν εξτρεμιστή ηγέτη εποίκων που έχει στο πρόσφατο παρελθόν υποκινήσει ταραχές, ζητώντας να «αφανιστεί» η παλαιστινιακή κωμόπολη Χουβάρα στη Δυτική Όχθη.

Όπως διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλίου Σομρόν, που αποτελεί μια ένωση 35 ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη, ο Μπεν Σιόν είναι αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Σύμφωνα με το The Grayzone, ο Μπεν Σιόν, η βασική πηγή πίσω από τον ψευδή ισχυρισμό υπηρετεί ως Αναπληρωτής Διοικητής της Μονάδας 71 του ισραηλινού στρατού.

«Περπατήσαμε από πόρτα σε πόρτα, σκοτώσαμε πολλούς τρομοκράτες. Είναι πολύ κακοί. Κόβουν κεφάλια παιδιών, κόβουν κεφάλια γυναικών», είπε ο Μπεν Σιόν στην ισραηλινή δημοσιογράφο του i24 Νικόλ Ζέντεκ στις 10 Οκτωβρίου, αναφερόμενος επίσης στους Παλαιστινίους ως «ζώα».

Παραδόξως, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Μπεν Σιόν φαινόταν να χαμογελά, ενώ βρισκόταν στο Κφαρ Αζά, όπου ισχυρίστηκε ότι έγινε μάρτυρας των υποτιθέμενων δολοφονιών μωρών.

Η Ζεντέκ μετέδωσε λίγο αργότερα: «Οι στρατιώτες μου είπαν ότι πιστεύουν ότι σκοτώθηκαν 40 μωρά/παιδιά».

Αν και ο εκπρόσωπος του ισραηλινού κατοχικού στρατού αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με «αποκεφαλισμό μωρών από τη Χαμάς», οι μη επαληθευμένοι ισχυρισμοί έφτασαν στην ανώτατη ηγεσία, με τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να αναφέρονται τελικά στις αναφορές για «αποκεφαλισμό» βρεφών και μικρών παιδιών.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα δω, θα έχω επιβεβαιωμένες εικόνες τρομοκρατών να αποκεφαλίζουν παιδιά», είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν την Τρίτη.

Ο Μπάιντεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ισραηλινή κατοχή σκοτώνει βάναυσα αμάχους, χρησιμοποιώντας λευκό φώσφορο και βομβάρδισε θρησκευτικούς χώρους και σχολεία όπου οι άνθρωποι συνήθως αναζητούσαν καταφύγιο σε περιόδους πολέμου, αλλά αυτό είναι μια γνωστή ιστορία.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα