ΑΘΗΝΑ
11:45
|
03.05.2024
«Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να ενωθούν για να αποτρέψουν περαιτέρω σφαγές αθώων ψυχών – η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει».
Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αιγύπτου και της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, ζήτησε να «σταματήσουν οι σφαγές» στη Γάζα», λέγοντας ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να επιτραπεί αμέσως στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο 31χρονος αθλητής έκανε τα πρώτα του σχόλια για την εντεινόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας την Τετάρτη, εν μέσω αυξανόμενης οργής για τον θάνατο πάνω από 500 ανθρώπων σε έκρηξη στο αραβικό νοσοκομείο Αλ Αχλί στην πόλη της Γάζας.

«Δεν είναι πάντα εύκολο να μιλάς σε μια τέτοια εποχή. Υπήρξε πάρα πολλή βία και πάρα πολύ στενοχώρια και βαρβαρότητα», είπε ο Σαλάχ σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στους 62,7 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram.

Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου, είχε επικριθεί πρόσφατα επειδή δεν μίλησε για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων, και ορισμένοι επικριτές είχαν ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία για να μην τον ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων είναι αφόρητη. Όλες οι ζωές είναι ιερές και πρέπει να προστατεύονται. Οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν, οικογένειες διαλύονται, τόνισε ο ποδοσφαιριστής.

Νικητής Champions League και Premier League με τη Λίβερπουλ, ο Σαλάχ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον αραβικό κόσμο.

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει 20 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα στα νότια της περιοχής.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο τώρα είναι ότι η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα πρέπει να επιτραπεί αμέσως. Οι άνθρωποι εκεί βρίσκονται σε τρομερές συνθήκες, πρόσθεσε ο Σαλάχ.

Οι σκηνές στο νοσοκομείο χθες το βράδυ ήταν τρομακτικές. Οι κάτοικοι της Γάζας χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα, νερό και ιατρικές προμήθειες.

«Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να ενωθούν για να αποτρέψουν περαιτέρω σφαγές αθώων ψυχών – η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα