ΑΘΗΝΑ
08:12
|
27.04.2024
Η Κολομβία θα στείλει αεροπλάνο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, δήλωσε ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ότι η χώρα του θα ανοίξει πρεσβεία στην κεντρική πόλη Ραμάλα στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Πέτρο εξέδωσε τη δήλωση μετά από συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κολομβία, Γκάλι Νταγκάν, και τον Παλαιστίνιο Πρέσβη Ραούφ Αλ-Μαλίκι.

Έχω εκφράσει τη θέση μου για την επίτευξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης που ανοίγει το δρόμο για δύο ανεξάρτητα και ελεύθερα κράτη. Επανέλαβα την αλληλεγγύη μου στα παιδιά του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που πρέπει και έχουν το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά, είπε στο X μετά τη συνάντηση.

«Θα στείλουμε ένα αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια στα περίχωρα της Γάζας περιμένοντας να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος. Η Κολομβία θα ανοίξει την πρεσβεία της στη Ραμάλα της Παλαιστίνης», πρόσθεσε.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X στις 9 Οκτωβρίου, ο Πέτρο επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε δύο ημέρες νωρίτερα η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Είπε ότι «ο μόνος τρόπος για τα παιδιά της Παλαιστίνης να κοιμούνται ήσυχα είναι τα παιδιά του Ισραήλ να κοιμούνται ήσυχα» και το αντίστροφο.

«Αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ με πόλεμο, μόνο με μια ειρηνευτική συμφωνία που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα και των δύο λαών να συνυπάρξουν ελεύθερα», είπε.

Μοιράστηκε επίσης εικόνες παλαιστίνιων παιδιών που είχαν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η Γάζα βιώνει μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση χωρίς ρεύμα, ενώ το νερό, τα τρόφιμα, τα καύσιμα και οι ιατρικές προμήθειες εξαντλούνται.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός για να αμβλυνθεί ο «επικός ανθρώπινος πόνος».

Τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα