ΑΘΗΝΑ
22:02
|
12.05.2024
Ερωτηθείς ποιος είναι πιο κατάλληλος, για να γίνει πρωθυπουργός, το 49% επέλεξε τον ηγέτη του κόμματος Εθνική Ενότητα, Μπένι Γκαντζ.
Ισραήλ VS Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πιστεύει, ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου πρέπει να αποδεχθεί δημόσια την ευθύνη για τις συγκλονιστικές αποτυχίες που οδήγησαν στην καταστροφική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Maariv που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ, Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι και ο αρχηγός της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, έχουν ήδη αναλάβει αυτήν την ευθύνη, όπως και ο υπουργός Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ και ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ.

Το 80% των Ισραηλινών δήλωσε, ότι ο Νετανιάχου, ο οποίος δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση αποδοχής της ευθύνης, θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά του συμπεριλαμβανομένου 69% όσων ψήφισαν υπέρ του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού στις περσινές εκλογές, σύμφωνα με την έρευνα.

Μόνο το 8% του ευρύτερου κοινού πιστεύει ότι δεν πρέπει.

Ερωτηθείς ποιος είναι πιο κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός, το 49% επέλεξε τον ηγέτη του κόμματος Εθνική Ενότητα Μπένι Γκαντζ και μόνο το 28% επέλεξε τον Νετανιάχου, με τους υπόλοιπους αναποφάσιστους.

Όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα κατά της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς, το 65% των Ισραηλινών υποστηρίζει μια χερσαία επίθεση στη Λωρίδα, ενώ το 21% είναι αντίθετο.

Η έρευνα διεξήχθη στις 18 και 19 Οκτωβρίου από το Ινστιτούτο Lazar, μαζί με το Panel4All.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα