ΑΘΗΝΑ
12:11
|
04.05.2024
Η πρωτοβουλία «Παρασκευές για το Μέλλον» απεργεί σήμερα στο πλευρό των Παλαιστινίων και της αντίστασής τους ενάντια «στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με μέλη της πρωτοβουλίας «Παρασκευές για το Μέλλον»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γνωστή ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ και η πρωτοβουλία «Παρασκευές για το Μέλλον» γνωστοποίησαν με ανάρτησή τους στο X (πρώην Twitter) ότι απεργούν σήμερα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού που δοκιμάζεται από τον αποκλεισμό και τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει:

«Εβδομάδα 270. Σήμερα απεργούμε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και τη Γάζα. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κινητοποιηθεί και να απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους τους Παλαιστίνιους και τους αμάχους που επηρεάζονται».  

Υπενθυμίζεται ότι οι «Παρασκευές για το Μέλλον» είναι μια πρωτοβουλία, που διεξάγεται αποκλειστικά από μαθητές σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις με τη μορφή αποχής από τα μαθήματα και μαθητικών συγκεντρώσεων κάθε Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η Σουηδή ακτιβίστρια ήταν μεταξύ των 27 διαδηλωτών που συνελήφθησαν προ δύο ημερών σε διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου διεξαγόταν το Forum Energy Intelligence στο Λονδίνο.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγορήθηκε για παραβίαση της δημόσιας τάξης μετά τη σύλληψή της στη διαμαρτυρία κατά της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Η 20χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση και η δίκη ορίστηκε για τις 15 Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα