ΑΘΗΝΑ
20:40
|
20.05.2024
«Τελεσίδικη η απόφαση, οι απολυμένοι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους», αναφέρει η δικηγόρος των εργαζομένων, Τάνια Ελευθεριάδου.
Συγκέντρωση εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οριστικά άκυρες κρίθηκαν οι απολύσεις 115 εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας από το Εφετείο στις 19/10, οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα. Ο αγώνας των απολυμένων από τα Λιπάσματα Καβάλας δικαιώθηκε μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου.

«Τελεσίδικη η απόφαση, οι απολυμένοι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους», αναφέρει στις πρώτες της δηλώσεις η δικηγόρος των εργαζομένων, Τάνια Ελευθεριάδου. «Οι εργαζόμενοι με τον συνεχή κι επίμονο αγώνα τους νίκησαν».

Η απόφαση εκδόθηκε μετά την εκδίκαση της έφεσης της εταιρίας και αφορά τις απολύσεις του 2021. Η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να επαναπροσλάβει τους 115 απολυμένους και να τους δοθούν οι οφειλόμενοι μισθοί.

Παράλληλα όπως επισημαίνει στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η δικηγόρος του Σωματείου Εργαζομένων Τάνια Ελευθεριάδου, η απόφαση του Εφετείου αποτελεί σημαντικό δεδικασμένο και για τις υπόλοιπες ομαδικές απολύσεις στα λιπάσματα Καβάλας.

«Οριστικά άκυρες οι απολύσεις μας! Αυτό για το οποίο τόσα χρόνια φωνάζουμε, έρχεται με την απόφαση του Εφετείου να κατοχυρωθεί» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην πρώτη τους αντίδραση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξεκινά στις 21/5 η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα