ΑΘΗΝΑ
23:03
|
06.05.2024
Αναδημοσίευση σκίτσων από Έλληνες γελοιογράφους για τη Γάζα.
Του Πάνου Ζάχαρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βασανιστικά κυλάει ο χρόνος στην αποκλεισμένη και πολιορκημένη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας που σφυροκοπείται ανελέητα εδώ και ημέρες από το Ισραήλ με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ είπε σε στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα: «τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί». Το δίκτυο ABC, επικαλούμενο πηγή μέσα από την «κυβέρνηση ασφαλείας» του Ισραήλ, μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει πάρει εντολή να κινηθεί προς τη Γάζα «οποτεδήποτε είναι έτοιμος».

Μετά το νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα, βόμβες χτύπησαν τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Πορφυρίου. Σύμφωνα με αναφορές που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Χ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε ένα σπίτι δίπλα στον ελληνορθόδοξο ναό στη Γάζας προκαλώντας κατάρρευση ενός μέρους της εκκλησίας καταπλακώνοντας ή τραυματίζοντας περίπου 50 Χριστιανούς που είχαν αναζητήσει εκεί καταφύγιο.

Αυτή τη δραματική κατάσταση στη Μέση Ανατολή σχολιάζουν καθημερινά με τα σκίτσα και οι Έλληνες γελοιογράφοι. Αναδημοσιεύουμε πέντε από αυτά:

Του Πάνου Ζάχαρη από Το Ποντίκι

Του Δημήτρη Γεωργοπάλη από τον λογαριασμό του στο Instagram

Κωστάκης Σκίτσα από τον λογαριασμό στο Facebook

Του Μιχάλη Κουντούρη από την Εφημερίδα των Συντακτών

Του Ιάκωβου Βάη από τον Ριζοσπάστη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα