ΑΘΗΝΑ
14:57
|
27.04.2024
Έως και 3.000 στρατιώτες των δύο χωρών συμμετέχουν στις ασκήσεις. Ανησυχεί το Γερεβάν για τον θύλακα του Ναχιτσεβάν.
Σε εξέλιξη η άσκηση Mustafa Kemal Ataturk 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή τουρκικών στρατευμάτων ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα κοντά στην Αρμενία, ενισχύοντας τους φόβους του Γιερεβάν, ότι μετά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Μπακού στοχεύει στην προσάρτηση του θύλακα του Ναχιτσεβάν, εξαπολύοντας επίθεση στο νότιο τμήμα της Αρμενίας.

Πρόκειται για τα πρώτα στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται χώρα από τότε που το Μπακού ανακατέλαβε την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των Αρμενίων της περιοχής, σχεδόν 120.000 άνθρωποι να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς υπό τον φόβο της εθνοκάθαρσης.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε σε δήλωσή του ότι έως και 3.000 στρατιώτες και των δύο χωρών συμμετέχουν στις ασκήσεις που πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται στο Μπακού, στον αζερικό θύλακα Ναχιτσεβάν, που συνορεύει με την Αρμενία και το Ιράν, καθώς και σε «απελευθερωμένα εδάφη» η τοποθεσία των οποίων δεν διευκρινίστηκε και που μπορεί να περιλαμβάνουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ ή παρακείμενες περιοχές.

Η Τουρκία έχει στενούς γλωσσικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν και πρόσφερε στο Μπακού στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που διήρκησε τρεις δεκαετίες με την Αρμενία, με την οποία η Άγκυρα δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα