ΑΘΗΝΑ
22:41
|
19.05.2024
Εκατοντάδες διανομείς της εταιρίας πραγματοποίησαν μοτοπορεία και τετράωρη στάση εργασίας ζητώντας νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Διανομείς της Efood
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες διανομείς της αλυσίδας Efood διεκδικώντας νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, επιβαίνοντας στις μοτοσυκλέτες με τις οποίες βγάζουν το καθημερινό μεροκάματο, πραγματοποίησαν ακόμη μία εντυπωσιακή μοτοπορεία από το κέντρο της Αθήνας ως τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Οι εργαζόμενοι ζητούν  άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς, είτε είναι μισθωτοί, είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής).

Ζητούν επίσης, μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται και ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ για να οργανωθεί απεργία των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα