ΑΘΗΝΑ
18:11
|
05.06.2026
Η ΕΙΝΑΠ τονίζει, ότι το σχέδιο της υπουργού είναι αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο, καθώς ευνοεί ορισμένες ειδικότητες γιατρών.
Αγαπηδάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκαλεί το σχέδιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, για τον Προσωπικό Γιατρό και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο και αντιεπιστημονικό σχέδιο για τους πολίτες που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Απαιτούμε να μην κατατεθεί», τονίζει η ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση εκτιμά ότι κανένας «προσωπικός γιατρός άνευ ειδικότητας» δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθημερινής εργασίας στο περιφερειακό ιατρείο ή στο κέντρο υγείας, εφημέρευσης και διαχείρισης 2.000 κατοίκων στο πλαίσιο του νομού ή της περιφέρειας.

Η ΕΙΝΑΠ εκφράζει, επίσης, την αντίθεσή της στα οικονομικά κίνητρα που «ευνοούν ορισμένες ειδικότητες έναντι άλλων», σημειώνοντας ότι «η τακτική άλλης αμοιβής για άλλη ειδικότητα είναι πέρα από κάθε λογική», «η κυβέρνηση, διά στόματος της κ. Αγαπηδάκη, προκαλεί όταν προτείνει να επιλέγονται προς “επαναπατρισμό” γιατροί από Μ. Βρετανία και Κύπρο με 150.000 ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο του μισθού των ήδη υπηρετούντων γιατρών του ΕΣΥ», προσθέτει.

Τα αιτήματα της ΕΙΝΑΠ είναι:

Να μην κατατεθεί κανένα σχέδιο νόμου. Μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει μαζικές παραιτήσεις ιατρών του ΕΣΥ, οδηγώντας το στην οριστική του διάλυση.

Ενίσχυση των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό ώστε και να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις με προσλήψεις επιμελητών Β’ και ισχυρή χρηματοδότηση.

– Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών.

– Διπλασιασμός των μισθών του ΕΣΥ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερευνα έναντι του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια σε βάρος ακτιβιστών ξεκινούν στη Γαλλία

Ουκρανικό ήταν τελικά το drone που εξερράγη στην Κονστάντζα της Ρουμανίας

Η κυβέρνηση της Σομαλίας ανακοίνωσε ότι αποκατέστησε την τάξη μετά τις μάχες στην πρωτεύουσα

Σχόλιο Ράμα για το επενδυτικό σχέδιο του ζεύγους Κούσνερ-Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα